Acasă Primar de Brașov Sebastian Rusu confirma pierderea banilor europeni! Rata de absorbție este de 40%...

Sebastian Rusu confirma pierderea banilor europeni! Rata de absorbție este de 40% (VIDEO)

1

Ieri, 01 februarie, după conferința PNL Brașov, prin care au fost anunțați noile achiziții la PNL Brașov, de la Pro România (Mihai Mohaci, Cătălin Leonte și Liviu Lupu), viceprimarul Sebastian Rusu a adus lămuriri în privința câtorva aspecte de interes public.

Reporterii Transilvania365 l-au întrebat pe viceprimar despre rata de absorbție a fondurilor europene (aproximativ 40%), întrucât s-au pierdut foarte mulți bani, iar în prezent proiectele continuă cu banii de la bugetul local.

„Din ce știu eu, rata de absorbție este undeva în jurul cifrei de 40% pentru că banii nu au fost cheltuiți și au fost pierduți. Sunt convins că, în următoarea perioadă, din incapacitatea domnului Coliban de a gestiona aceste situații, banii  pierduți vor fi aduși din credite.”, a declarat Sebastian Rusu.

„Am primit o informație, pe care trebuie să o verific. Să văd ultimul credit pe care l-a luat primăria, cam care este dobânda. Cred că plătim undeva la 50% în plus pentru suma pe care am luat-o. 

Eu cred că este o totală ineficiență și o incapacitate de lucru. Vedeți bine care a fost și excedentul bugetar și, într-adevăr, pe parte de fonduri europene toate proiectele au fost pierdute, inclusiv cel al Agenției Metropolitane cu Calea Verde, cu pistele de biciclete și așa mai departe.”, a adăugat viceprimarul.

 

YouTube video