Acasă Local Sebastian Rusu a participat la  evenimentul de constituire a Adunării Eparhiale a...

Sebastian Rusu a participat la  evenimentul de constituire a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului

1

Viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu a participat, ieri, la evenimentul de constituire a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului. Această instituție se ocupă cu toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale din Arhiepiscopie.

„Am participat alături de ÎPS Dr. Laurenţiu Streza, arhiepiscopul Sibiului şi mitropolitul Ardealului, membrii mireni și membrii clerici la evenimentul de constituire a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului, înaltă instituție în a cărei jurisdicție se află Protopopiatul Brașov.

Îi reprezint cu mândrie pe brașoveni și comunitatea Brașovului în cadrul acestui for bisericesc, împreună cu Pr. Dr. Ion Manea, preot paroh în Parohia Brașov-Triaj I, și cu Col. Dr. Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria”.

De asemenea, Todorică Șerban, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov e membru onorific în Adunare.

Adunarea Eparhială e organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale din Arhiepiscopie.

Slujba de Te-Deum a fost săvârșită în Capela „Sfântul Mucenic Nichita Romanul” a Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Iar Înaltpreasfințitul părinte Laurențiu Streza, președinte al Adunării Eparhiale, a deschis ședința de constituire, prezentând importanța conlucrării dintre clerici și mireni pentru misiunea Eparhiei, a Protopopiatelor și Parohiilor.”, a scris viceprimarul Sebastian Rusu pe pagina sa de Facebook

 

 

Foto: Facebook – Sebastian Rusu