Acasă Local BRAȘOV. Peste 4.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși...

BRAȘOV. Peste 4.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși la Evaluarea Națională

0

4.712 elevi erau înscriși în clasa a VIII-a în unitățile școlare gimnaziale din județul Brașov la data finalizării cursurilor. 4.117 au fost înscriși la Evaluarea Națională în cele 101 centre de examen. Cu mici excepții, prevăzute de metodologie, cei mai mulți candidați vor susține acest examen în unitățile școlare unde au absolvit clasa a VIII-a. 595 de elevi nu au fost înscriși, fie că nu au promovat clasa a VIII-a, fie că vor opta pentru un loc în învățământul profesional sau dual.

Proba scrisă la Limba și literatura română este programată marți, 14 iunie. Examenul va continua joi, 16 iunie cu proba scrisă la Matematică și se va finaliza vineri, 17 iunie cu proba la Limba și literatura maternă.

Accesul candidaților în săli este permis de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Candidații vor fi dirijați de profesorii asistenți direct către locul destinat, în sala de examen, unde vor fi așezați câte unul în bancă, alfabetic. Începând cu ora 9:00, aceștia vor primi subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul. Candidații vor avea la dispoziție 120 de minute pentru redactarea lucrărilor scrise de la primirea broșurilor, calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare de către candidați sub îndrumarea profesorilor asistenți.

Primele rezultate vor fi afișate anonimizat joi, 23 iunie, până la ora 14:00, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal. Pentru afișarea rezultatelor vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, coduri care vor fi distribuite candidaților la prima probă susținută, Limba și literatura română.

Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Rezultatele finale, după reevaluarea lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, vor fi afișate în 30 iunie.

Rezultatul obținut în cadrul Evaluării Naționale va avea o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.