Acasă Local „Serviciul Public Local Salvamont Zărneşti”, în subordinea Primăriei

„Serviciul Public Local Salvamont Zărneşti”, în subordinea Primăriei

0

În şedinţa extraordinară de îndată de ieri, 08.12.2022, primarul oraşului Zărneşti, Alexandru Igrişan, a propus Consiliului Local, înfiinţarea “Serviciului Public Local Salvamont Zărneşti”, în subordinea Primăriei Orașului Zărnești.

„Acest serviciu funcționează și acum, dar într-o altă structură.

➡️ Acestă modificare are ca principal scop facilitarea desfăşurării activităţilor de prevenire a accidentelor montane şi organizarea activităţilor de salvare în zona administrată de U.A.T. – Oraşul Zărneşti din Munţii Piatra Craiului.

Avem în vedere în primul rând, ca primă urgență, necesitatea dotării acestui serviciu cu o maşină de intervenţie ce va permite salvamontiştilor accesul cu prioritate în trafic. Suntem avansați în procedurile necesare și am convingerea că vom rezolva această problemă extrem de repede.

 

➡️ De asemenea, ţinând cont de faptul că oraşul Zărneşti are elevi şi sportivi care au obţinut rezultate deosebite (premii sau medalii) la fazele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor şcolare, precum şi ale consursurilor şi competiţiilor recunoscute de forurile de specialitate, am propus şi a fost aprobat un Regulament de acordare a unor premii pentru aceşti elevi şi sportivi ce sunt mândria oraşului nostru. Dorim ca premierea elevilor şi sportivilor cu rezultate excepţionale să devină o tradiţie a oraşului nostru.” a declarat primarul