Acasă Local Se va construi o nouă creșă în Municipiul Făgăraș

Se va construi o nouă creșă în Municipiul Făgăraș

0
Prin Ordinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației nr.1207/26.08.2021- Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, s-a aprobat finanțarea în vederea construirii unei noi creșe, cu o capacitate de 7 grupe, cu program prelungit, specializată în servicii cu caracter social, medical, educațional, pentru creșterea, îngrijirea și educarea timpurie a copiilor cu vârste cuprinse între 3 luni și 2 ani neîmpliniți la data începerii anului școlar.
Activitățile care urmează a fi desfășurate în cadrul creșei sunt următoarele:
– acordarea de servicii de îngrijire și supraveghere a copiilor cu vârste cuprinse între 3 luni și 2 ani;
– dezvoltarea de programe de educație timpurie adecvate vârstei, nevoilor, potențialului de dezvoltare și particularităților copiilor;
– supravegherea, menținerea stării de sănătate și de igienă a acestora;
– asigurarea nutriției copiilor cu respectarea normelor legale în vigoare;
– asigurarea bazei tehnico-materiale necesare activităților de dezvoltare a deprinderilor și abilităților copiilor.
Terenul pe care se dorește construirea creșei este situat pe Șoseaua Combinatului, nr.3 și aparține domeniului public al Municipiului Făgăraș fiind predat către Ministerul Dezvoltării, Lucrarilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții „C.N.I” S.A, pe bază de protocol.
Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în 3 nuclee funcționale: zonă de acces, nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Funcțiunea de creșă prevede următoarele spații: 7 dormitoare, 4 camere de joacă prevăzute cu vestiar și grupuri sanitare, un spațiu pentru luat masa, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, zona de primire, cabinet medical cu izolator și spații verzi cu locuri de joacă.
De asemenea, clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice cât și cu panouri solare, pentru a fi prietenoasă cu mediul înconjurător.
Sursa: Facebook Primăria Făgăraș
Articolul precedentLiterele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei vor fi iluminate sâmbătă în culoarea roz, pentru a marca Ziua luptei împotriva cancerului de sân
Articolul următorZiua Mondială a Animalelor și a Ingrijitorilor, sărbătorită la Zoo Brașov