Acasă Social Se fac cărțile pentru alegerile locale din 2024. Cine sunt candidații?

Se fac cărțile pentru alegerile locale din 2024. Cine sunt candidații?

0

Nemulțumirile brașovenilor față de actuala administrație locală i-au băgat pe liderii PNL și PSD Brașov în ședințe. Mai mult decât atât, deja se pregătesc și candidații pentru bătălia din 2024 care se anunță a fi una dintre cele mai importante.

Unul dintre cei care se ”încălzesc” pentru Primăria Brașov este actualul subprefect Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov. Fost consilier local și Secretar de Stat, economistul a început anul 2022 în forță. A ieșit în conferințe de presă unde a arătat deficiențele administrației locale, a propus proiecte, dar a și ”lovit” în actualul primar căruia i-a solicitat inclusiv demisia. Chiar dacă PSD nu a fost niciodată la ”butoane” în Brașov, anul 2024 poate aduce o premieră. De altfel, contează mai mult omul și mai puțin partidul. Un avantaj ar fi și faptul că este moldovean, la fel ca fostul primar Scripcaru. Cum orașul este plin de moldoveni, acesta are o șansă.Plusul social-democratului este minusul primarului userist!

Un alt brașovean care râvnește la scaunul lui Coliban este actualul viceprimar Sebastian Rusu, șeful Organizației Municipale a PNL. Chiar dacă la ”început de drum” nu prea pare susținut de liderii liberali, viceprimarul a început să-l atace pe primarul Allen Coliban aproape la orice ședință a Consiliului Local, direct sau prin consilierii săi. Este tânăr, cu aspirații și potențial și are avantajul unui lider puternic la județ, adică a lui Adrian Veștea. În schimb, postura de viceprimar îl slăbește. Nu poți lovi în Primăria Brașov și să spui că lucrurile nu merg bine când ești acolo, implicat direct. Pentru a avea un parcurs bun, liberalul ar trebui să-și înainteze demisia. De asemenea, ar trebui să fie mai mult susținut de partid, nu doar de cei de la municipiu.

Dilemă sau surpriză

Semne de întrebare sunt în ce-l privește pe George Scripcaru.Acesta poate strica jocurile PNL și PSD pentru alegerile locale din 2024. Însă, este și cel care dacă duminică ar fi alegeri, l-ar spulbera pe Allen Coliban tocmai pentru că actualul nu a făcut mai nimic în jumătate de mandat. Dacă fostul primar își rezolvă problemele cu justiția, atunci acesta poate încurca mult calculele celor trei candidați. Nu este însă exclus ca fostul primar să își arate susținerea față de unul dintre candidați și să nu mai fie interesat. Cum PNL nu mai este în grațiile sale, prea multe variante nu are. Însă, depinde și ce candidați vor mai apărea până la alegerile din 2024.

 

 

Articolul precedentdiMANSIONS Fun Garden (re)aduce atmosfera marilor festivaluri în Cartier Coresi
Articolul următorLucian Pătrașcu: S.O.S. Senior – un număr la care vârstnicii pot solicita ajutor pentru lucrări de întreținere la instalații
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.