Acasă Actualitate Se discută noi măsuri privind circulația mașinilor pe drumurile publice (VIDEO)

Se discută noi măsuri privind circulația mașinilor pe drumurile publice (VIDEO)

Deputatul Gabriel Andronache, liderul de grup parlamentar PNL susține că vor fi luate noi măsuri privind circulația pe drumurile publice. Agresivitatea în rândul șoferilor rămâne o problemă principală, pentru care se caută soluții.

„Expertul Titi Aur spune că trebuie implementate reguli de circulație, care există deja în Uniunea Europeană. Un bun exemplu ar fi distanța minimă dintre autoturisme.”, a menționat Gabriel Andronache.

Această nouă regulă ar presupune ca șoferii să mențină o distanță considerabilă față de cel din fața sa. Mai exact, jumătatea în metri a vitezei pe care o ai la bord, ca distanță minimă. Astfel, dacă se circulă cu 100km/h, distanța ar trebui să fie de minimum 50m.

„Se traduce prin regula celor două secunde. Îți iei un reper, trece masina din fața ta de acel reper, numeri două secunde, apoi trebuie să treci tu de același reper. Dacă nu ai apucat să numeri înseamnă că ești mult prea aproape de celălalt șofer.”, a adăugat Gabriel Andronache.

Distanța de siguranță ar putea de asemenea, ajuta la combaterea agresivității la volan. În felul acesta, șoferii nu ar mai avea de ce să claxoneze sau să dea flash-uri. O altă decizie bună, care deja a fost adoptată, este impunerea circulației autovehiculelor cu luminile aprinse, atât ziua, cât și noaptea.

YouTube video