Acasă Actualitate Se desfințează casele de bilete din Apața, Augustin, Ucea și Bartolomeu

Se desfințează casele de bilete din Apața, Augustin, Ucea și Bartolomeu

0

Consiliul de Administrație al CFR Călători împreună cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au decis măsuri semnificative de restructurare. Se desființează zeci de stații, halte și agenții, susține clubferoviar.ro

Printre acestea se numără și stația Apața, stația Bartolomeu, stația Ucea, halta Augustin.

Măsura desființării este prevăzută într-o Hotărâre a AGA CFR Călători, structură ce include reprezentanți ai Ministerului Transporturilor. Decizia purtând numărul 9 din 15 februarie 2023 (în ziua anterioară Zilei Feroviarilor) pare a fi fost elaborată de Consiliul de Administrație al CFR Călători, AGA doar „aprobă”, după cum se arată în hotărâre.

Hotărârea scrie negru pe alb că se aprobă „desființarea următoarelor puncte de lucru” și sunt enumerate 58 de stații, halte și agenții. Astfel, dispar agențiile Grivița din București și Regie, tot din Capitală. Lista include și stații relativ mari, precum Suceava Nord (Ițcani), Dorohoi, Bartolomeu Brașov, Malnaș Băi, Buhuși Vacău, Vatra Dornei Suceava etc.

Nu este vorba de o dispariție fizică a stațiilor, acestea aparțin CFR SA, ci de o retragere a activităților comerciale derulate de CFR Călători în stații. Nu este clar care va fi soarta sutelor de angajați care le deserveau.

Hotărârea!