Acasă Local Scripcaru sau Veștea? Cine va ajunge noul primar al Municipiului Brașov

Scripcaru sau Veștea? Cine va ajunge noul primar al Municipiului Brașov

0

Dilema brașoveană!

Cele mai noi sondaje realizate în ultimele luni îl indică pe Adrian Veștea ca fiind candidatul care se bucură de cea mai mai încredere/notorietate în rândul brașovenilor. Ce-i drept, acesta este urmat de Allen Coliban, lucru firesc având în vedere că este primar în funcție.

Numai că, în sondajele mult discutate prin Brașov, dar care nu au fost văzute de nimeni și nici nu au fost publicate pe undeva, lipseau mulți competitori din ecuația alegerilor, motiv pentru care și actualul primar se afla încă pe o poziție onorabilă.

Este aproape cert că dacă în competiție intră Adrian Veștea sau George Scripcaru, lucrurile sunt încheiate pentru Allen Coliban, indiferent care dintre cei doi va candida.

Nu este exclus ca ambii să intre în hora alegerilor locale, fiind greu de ghicit care dintre cei doi va ieși victorios. Ce-i drept, această variantă ar fi o adevărată sinucidere pentru ambii  candidați pentru că electoratul PNL se va împărți în două. Pentru că se cunoaște bine acest lucru, tabăra Blaga care este pro Scripcaru face deja presiuni în zona conducerii PNL.

În ce îl privește pe Coliban, la cum arată orașul și cum a fost administrat în ultimii doi ani, ar cam trebui să-și ia gândul de la primărie, fiind considerat probabil unul dintre cei mai slabi primari pe care i-a avut Brașovul.

Primarul va fi taxat în primul rând pentru minciuna de la început de mandat când se lăuda că este absolvent de Automatizări și Calculatoare, dar de fapt omul era exmatriculat. Diferență de la cer la pământ între absolvent și exmatriculat. O minciună care va atârna greu la alegeri. La fel cum USR l-a umflat și prezentat ca un expert în IT, când conform declarației de avere, înainte de a intra în Parlament câștiga undeva la 3000 de lei pe…AN din salariu. Cireașa de pe tort a fost minciuna legată de găsirea unor soluții pentru mirosul urât din oraș, dar și promisiunea privind amenajarea unui parc la IUS.

Într-o altă ordine de idei, o ipoteză care nu are legătură cu realitatea este ca George Scripcaru să candideze din partea PSD sau cu susținerea acestui partid. Fals și fără logică! Este greu de crezut că electoratul PSD va vota cu un fost pedelist. Mai mult decât atât, PSD are candidat la Primăria Brașov în momentul de față. Este vorba despre Lucian Pătrașcu, actualul subprefect. În prezent, social-democratul nu se ridică ca notorietate la nivelul lui Adrian Veștea sau al useristului Allen Coliban, dar este destul de activ comparativ cu alți doritori de primărie.

Cât despre candidații de la Consiliul Județean, acolo se pare că este încălzit Sorin Banciu, actualul secretar de stat la Ministerul Mediului.  De partea cealaltă, PSD l-ar putea arunca în luptă pe Gheorghe Sucaciu, actualul primar al Municipiului Făgăraș care se bucură de notorietate.

În ecuația alegerilor locale nu trebuie omise partidele AUR și PMP. Cele două partide pot oferi surprize în ce privește candidații pentru primărie. La cum s-a mișcat AUR, probabil că și un tablou dacă îl pui pe listă are șanse să iasă consilier local sau județean din partea partidului. Este o situație asemănătoare cu perioada USL când, indiferent cine candida, prindea un mandat.