Acasă Sanatate-educatie Școala Gimnazială nr.5, fruntașa județului Brașov! La ce licee vor continua elevii

Școala Gimnazială nr.5, fruntașa județului Brașov! La ce licee vor continua elevii

0

3.360 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov care au susținut Evaluarea Națională au obținut medii peste 5,00, reprezentând un procent de 84,04 din totalul celor prezenți la acest examen. Procentul mediilor peste 5,00 din acest an mare cu aproape 7 procente decât cel de anul trecut, 76,9.

Pe primele trei locuri se situează, în această ordine: Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ Brașov, Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ Brașov și Colegiul Național de Informatică ‘Gr. Moisil’ Brașov cu media mediilor peste 9,00. Școala Gimnazială PREMS din Brașov, singura unitate privată cu nivel gimnazial din județ se situează pe locul al patrulea, după cele trei colegii naționale menționate anterior cu o medie a mediilor de 8,88.

La polul opus, cu media mediilor cu puțin peste 3,00, se situează Liceul Tehnologic ‘Victor Jinga’ Săcele, Școala Gimnazială Nr. 5 Săcele și Școala Gimnazială Crizbav.

Șapte elevi din județul nostru au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Trei dintre aceștia sunt absolvenți ai Școlii Gimnaziale nr. 5 din Brașov și câte unul de la Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ Brașov, Școala Gimnazială Dumbrăvița, Liceul ‘Andrei Mureșanu’ Brașov și Școala Gimnazială PREMS Brașov.

De remarcat este faptul că numărul mediilor între 8,00 și 10 din acest an este mai mare decât cel de anul trecut, cu aproape 8 procente. Consecința acestei diferențe va fi valoarea ultimei medii de admitere în clasa a IX-a, care va fi mai mare anul acesta față de anul trecut la clasele la care mediile de admitere au fost mari în anii precedenți.

Contestațiile pot fi depuse astăzi 23 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și în data de 24 iunie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. Acestea vor fi soluționate în perioada 24 – 29 iunie. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate joi, 30 iunie.

Media finală obținută la examenul de Evaluare Națională va avea o pondere de 80 de procente în calculul mediei de admitere pentru repartizarea în clasa a IX-a. Celelalte 20 de procente din media de admitere sunt reprezentate de media de absolvire a claselor V-VIII.

Absolvenții de gimnaziu care au studiat în limbile minorităților naționale, pot alege ca la calcularea mediei de admitere să nu fie luat în considerare rezultatul la proba de limba și literatura maternă. În acest caz, acești absolvenți vor putea opta, la repartiția în clasa a IX-a, doar pentru locurile la clasele cu predare în limba română.

 

Articolul precedentMai este nevoie de un aviz de la mediu pentru închiderea rampei de deșeuri industriale Timiș – Triaj
Articolul următorPremierul Ciucă anunță o compensare de 50 de bani pe litru la carburanți
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.