Acasă Local Scenariul cel mai probabil: Adrian Veștea la Primăria Brașov, Sorin Banciu la...

Scenariul cel mai probabil: Adrian Veștea la Primăria Brașov, Sorin Banciu la președinția Consiliului Județean

0

Partidele politice se pregătesc deja de alegeri. Numai dacă te uiți la paginile de Facebook ale politicienilor locali îți dai seama că sunt din ce în ce mai activi și prezenți în mediul virtual.

Chiar dacă nu a spus că este candidatul PNL la Primăria Brașov, Adrian Veștea a lăsat de înțeles că va intra în cursa pentru fotoliul de primar. De altfel, pentru PNL Brașov a devenit o prioritate câștigarea Primăriei Brașov. Cum singurul care are cele mai mari șanse este actualul președinte al Consiliului Județean Brașov, situația este destul de clară. De altfel, Adrian Veștea și George Scripcaru sunt singurii care în momentul de față îl pot bate pe Allen Coliban. Interesant va fi dacă vor candida ambii pentru postul de primar…

Bineînțeles, până la alegeri mai este cale lungă și se pot întâmpla multe, dar este greu de crezut că se pot întâmpla minuni. Într-un astfel de scenariu, concluzia este că Allen Coliban rămâne la un singur mandat și probabil la final va fi considerat dezamăgirea ultimilor ani, fiind un primar care a mințit încă de la începutul mandatului și care a avut un management defectuos. De altfel, administrația Coliban este singura care a încercat să interzică accesul brașovenilor la ședințele PUBLICE ale Consiliului Local Brașov.

Dacă Adrian Veștea va candida la Primăria Brașov, la Consiliul Județean deja s-au găsit mai mulți înlocuitori. Printre aceștia se numără și Sorin Banciu, actual Secretar de Stat la Ministerul Mediului. Acesta pare să fie favorit pentru a candida la președinția Consiliului Județean Brașov, mai ales că are vizibilitate față de alți potențiali candidați.

Cu alte cuvinte, se prefigurează un tandem Adrian Veștea-Sorin Banciu. Cum în prezent Adrian Veștea este politicianul din Brașov care stă cel mai bine la capitolul imagine și încredere, nu este exclus ca liberalii să ”radă” tot la următoarele alegeri locale.