Acasă Local Şahiștii brașoveni au obţinut 25 de medalii la Campionatele Naţionale ale României...

Şahiștii brașoveni au obţinut 25 de medalii la Campionatele Naţionale ale României pentru Copii şi Juniori desfășurate la Eforie Nord

0

În perioada 2-12 aprilie  s-au desfăsurat la Eforie Nord Campionatele Naţionale ale Romaniei pentru Copii şi Juniori. La competiţie au participat peste 460 de sportivi  din întreaga ţară şi au concurat pe categorii de vâstă de la 8 ani la 20 ani la cele trei probe: “șah-clasic”, “șah-rapid” și “șah-blitz”, ţinta fiind ocuparea unui loc pe podiumul naţional.

 

Sportivii C.S. Dinamo Centrul Sportiv Brașov, conduși de antrenorul cu titlu de Mare Maestru Internațional, Ciprian Nanu, au dominat categoric competiția, fiind clubul sportiv care a obtinut cele mai multe medalii.

 

Şahiștii brașoveni  au obtinut  25 de medalii : 11 medalii de aur, 10 medalii de argint și 4 medalii de bronz, la mai multe categorii de vârstă, astfel:

 

La junioare:

 

Fete 12 ani : Isopescu Iulia – medalie bronz la șah clasic și aur la rapid și Ariana Bădică -medalie de argint la șah clasic și bronz la rapid.

 

Fete 14 ani : Flavia Sida – medalie de argint la șah rapid

 

Fete 16 ani Maria Lia a dominat competitia si a obținut 4 medalii de aur la toate probele: șah clasic, rapid, blitz și dezlegări fiind singura sportivă din concurs care a reușit să câștige toate probele și Marcu Daria – medalie de argint la blitz

 

Fete 18 ani  – Pițigoi Sabina – medalie de aur la dezlegări

Fete 20 ani Gabriela Stan – 3 medalii de argint la șah clasic, rapid și blitz și medalie de bronz la dezlegări.

 

La juniori:

Open 14 ani – Coicev Matei – 2 medalii de aur la șah clasic și rapid și argint la  blitz

 

Open 16 ani – Magold Filip – medalie de aur la șah clasic, argint la dezlegări și bronz la blitz și David Botea medalie de argint la blitz

 

Open 18 ani  Stepanencu Cosmin 2 medalii de aur la șah clasic și rapid și Antal Hunor – medalie de argint la șah clasic.

 

Aceste rezultate remarcabile continuă tradiția prin care Clubul Dinamo – Centrul Sportiv Brașov domină de ani de zile Campionatele Naționale de Juniori Individuale și pe Echipe, acumulând un număr record de medalii.