Acasă Social S-au deschis înscrierile pentru Proiectului Pași spre Independență

S-au deschis înscrierile pentru Proiectului Pași spre Independență

0

În luna octombrie 2023, Grupul de inițiativă format din 3 nevăzători, membri activi ai Asociației Bastonul Alb au inițiat un proiect numit Pași spre independență, prin care se urmărește încurajarea altor nevăzători din județul Brașov, să iasă din izolare, să-și depășească limitele și să devină membrii activi ai societății.

În urma campaniei strângerii de fonduri a programului Cercul de donatori, organizat de Fundația Comunitară Brașov, grupul de inițiativă a reușit să adune o sumă considerabilă de bani, astfel încât vor achiziționa telefoane inteligente accesibilizate pentru câteva persoane cu deficiențe vizuale din Brașov, oferindu-le totodată și cursuri de utilizare a tehnologiei asistive.

Telefoanele mobile accesibilizate le sunt de un real folos nevăzătorilor prin multitudinea de aplicații clasice sau  specifice. Cu ajutorul lor, nevăzătorii se pot deplasa singuri în diferite locații, fie folosind mijloacele de transport în comun, fie serviciile de taximetrie, sau pe jos. De asemenea pot avea acces la informare, la educație, pot face cumpărături on-line, pot achita facturi, pot citi cărți, pot asculta descrieri ale fotografiilor sau ale filmelor, și chiar socializa.

Cei interesați se pot înscrie completând formularul de înscriere, pe care îl pot găsi pe pagina de Facebook a Asociației Bastonul Alb.

Beneficiarii acestui proiect nu sunt doar nevăzătorii, ci și însoțitorii acestora prin faptul că vor fi eliberați de responsabilitățile pe care le au pentru a fi în permanență lângă persoana cu deficiență de vedere. Nu în ultimul rând, societatea este un alt beneficiar, pentru că devine mai incluzivă.

Proiectul va fi pus în aplicare pe 30 martie 2024, când vor fi înmânate telefoanele și va avea loc și primul curs de inițiere în folosirea acestora, urmând ca până la finalul lunii iunie să se desfășoare restul orelor de pregătire.

Pentru mai multe informații îl puteți contacta pe Costi Marchidan la numărul de telefon 0735821524.