Acasă Sanatate-educatie S-au afișat rezultatele la BAC. Nicio medie de 10 la Bacalaureat în...

S-au afișat rezultatele la BAC. Nicio medie de 10 la Bacalaureat în Brașov!

0

Ministerul Educației a publicat astăzi, 27 iunie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022. Rezultatele au fost afișate atât în mediul online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților.

Învățământul brașovean pare a fi mai slab de la an la an. Dacă în trecut existau medii de 10 la Bacalaureat, în 2022 niciun absolvent nu a reușit aceasta performanta, semn că și calitatea învățământului a scăzut în județ. Această situație vine și după controalele Corpului de Control al Ministerului Educației care a descoperit mai multe nereguli la nivelul ISJ Brașov.

Cea mai mare media este 9,96 și a fost obținută de un elev de la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov.

Totodată, trei elevi din județul Brașov au obținut media 9,95. Unul dintre aceștia este absolvent al Colegiului Național „Radu Negru” din Făgăraș, iar ceilalți doi au terminat clasa a XII-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov. De precizat este că, cei patru elevi au obținut cel puțin o notă de 10 la cele trei probe susținute.

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 77,66%, în creștere cu aproape 4% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 73,96%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 82,8%, iar pentru promoțiile anterioare, 33,3%.

Au promovat 2.361 de candidați, dintr-un total de 3.040 de candidați prezenți (2.255 candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 106 candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Precizăm că numărul de candidați înscriși în acest an a fost de 3.137.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • Limba și literatura română: lucrările a 12 candidați au fost notate cu 10
  • Limba și literatura maternă: lucrările a 3 candidați au fost notate cu 10
  • Proba obligatorie a profilului (Matematică – 58 / Istorie – 53)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 26 (singurele note de 10 au fost obținute la Geografie și Logică și argumentare: 11 respectiv 15).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 1 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

Articolul precedent80 de copii defavorizați din Budila și Tărlungeni văd marea pentru prima dată
Articolul următorInspectoratul General pentru Situații de Urgență scoate la concurs peste 1.500 de posturi