Acasă Local Prima ediție a târgului de locuri de muncă la Prejmer

Prima ediție a târgului de locuri de muncă la Prejmer

0
La Prejmer s-a organizat un eveniment important pentru toți locuitorii din această comună: un târg de locuri de muncă. S-a dorit asigurarea unui contact direct între potențialii angajatori și posibili anagajați.
”Dragi locuitori ai comunei Prejmer,
Autoritatea Publică Locală în parteneriat cu Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov și Școala Gimazială Prejmer, în cadrul proiectului “Servicii integrate pentru comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Curbura Carpaţilor”, au organizat prima ediție a târgului de locuri de muncă la Prejmer.
Acesta a avut rolul de a asigura contactul direct între potenţialii angajatori şi reprezentanţii grupului ţintă, în vederea facilitării integrării acestora pe piaţa muncii precum: comerț, servicii, turism și alimentație publică, salubritate și îngrijirea spațiilor verzi sau industrie.
Dorim să dezvoltăm un parteneriat durabil cu agenții economici locali și zonali, susținând atragerea investițiilor și prin aceasta, crearea de noi locuri de muncă care oferă posibilitatea cetățenilor noștri să lucreze în apropierea domiciliului, celor mai tineri să rămână în comunitate și de ce nu, chiar și revenirea celor plecați la muncă peste hotare.
Grupul țintă al proiectul este de aproximativ 200 de persoane, pentru care s-a realizat o identificare a nevoilor de formare, în primele 16 luni de proiect. 80 de persoane dintre acestea au participat la următoarele cursuri de formare: lucrător comercial, ajutor de bucătar, femeie de serviciu și îngrijitor spații verzi.
Ne-am bucurat de o primă experiență de acest fel la Prejmer, pe această cale dorim să le mulțumim tuturor agenților economici care au dat curs invitației noastre, iar în funcție de disponibilitatea lor și interesul manifestat de către localnici, suntem deschiși să organizăm regulat un asemenea eveniment.” a transmis primarul comunei Prejmer, Mihai-Florin Apafi.