Acasă National Românii, printre ultimii din Europa care nu pot intra în SUA fără...

Românii, printre ultimii din Europa care nu pot intra în SUA fără vize

0

Plenul Parlamentului se reuneşte într-o şedinţă comună pentru aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA.

În ciuda acestui parteneriat, românii sunt printre ultimii din Europa care nu pot intra în SUA fără vize! Culmea, de la Iohannis la Aurescu și Siegfried Mureșan, toți politicienii se lauda peste tot cu relația dintre România și SUA. Totuși, dacă suntem atât de apropiați, de ce am rămas singurii care avem nevoie de viza pentru a călători în America? Sunt americanii prietenii noștri sau doar au interese?

„Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii a fost lansat la 11 iulie 1997, cu prilejul vizitei la Bucureşti a preşedintelui S.U.A., Bill Clinton.

La 13 septembrie 2011, la Washington, a fost adoptată Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii.

Declaraţia confirmă Parteneriatul excelent, pe termen lung şi în continuă dezvoltare, dintre cele două state, şi stabileşte, de asemenea, pilonii relaţiei România – SUA: dialog politic, securitate, economie, contacte interumane, ştiinţă şi tehnologie, cercetare, educaţie, cultură.”, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe

Articolul precedentCe averi au șefii Consiliului Județean Brașov? Vezi declarațiile de avere!
Articolul următorLucian Pătrașcu: Defibrilatoare automate pentru evitarea deceselor datorate aglomerației de pe străzile Brașovului