Acasă Actualitate România este locul I în UE în ceea ce privește decesele...

România este locul I în UE în ceea ce privește decesele în accidente rutiere

0

România este locul 1 atunci când vorbim despre victimele accidentelor rutiere. Acest lucru se întâmplă atât din cauza infrastructurii proaste, dar și din cauza șoferilor neatenți sau teribiliști.

Numărul mașinilor a crescut considerabil în ultima vreme. Mulți dintre șoferi se consideră „niște experți” în arta condusului, drept pentru care, ajung de cele mai multe ori să facă manevre periculoase, care nu mai pot fi evitate de ceilalți participanți.

Chiar dacă în ultimul an valoarea amenzilor a crescut, acest lucru pare că nu ajută foarte mult. Faptul că permisele de conducere se obțin prea ușor, lipsa unor reglementări clare cu privire la anumite manevre și lipsa unor cursuri suplimentare de condus în condiții dificile de drum, duc la tot mai multe tragedii.

Agresivitatea șoferilor rămâne o problemă principală pentru care încă se caută soluții. În România încă există „moda” cu claxoane și flash-uri printre șoferii tupeiști. Între timp, în statele civilizate, nu doar că aceste lucruri sunt interzise, dar sunt și grav sancționate.

Deputatul Gabriel Andronache, liderul de grup parlamentar PNL, a susținut recent că vor fi luate noi măsuri privind circulația pe drumurile publice. Printre noile reguli va fi reglementată și menținerea unei distanțe minime între autoturisme.

Articolul precedentVIDEO. Percheziții și urmărire ca-n filme! Cocaină și cannabis vândute consumatorilor din Brașov
Articolul următorAșa arată un loc de joacă în Cluj. La Brașov când vom vedea așa ceva?