Acasă National România Educată! Bursa pentru copiii săraci de la țară a fost eliminată...

România Educată! Bursa pentru copiii săraci de la țară a fost eliminată pe șest

0

Guvernul PSD-PNL a găsit de unde să taie bani pentru a face economie, de la elevii săraci  de la țară care mergeau la școală în altă localitate. Nu a văzut salariile nesimțite de la ASF sau alte instituții de tăiat frunze la câini, dar nici indemnizațiile din CA-uri unde membrii de partid încasează mii de lei lunar! Nici pensiile speciale de zeci de mii de euro lunar nu sunt văzute de guvernați.Unul din liderii PNL, mai precis europarlamentarul Rareș Bogdan susținea în campania electorală că în câteva zile după ce PNL ajunge la guvernare vor fi tăiate pensiile speciale. Au trecut ani buni, iar Rareș stă bine merci la Bruxelles pe un venit de câteva mii de euro, fără să îi mai pese de promisiunile făcute românilor.

”Ce ticăloșie!

Aflu cu stupefacție că, printr-un Ordin al Ministrului Educației (nr. 5.379 din 7 septembrie 2022, obținut de Edupedu.ro.), Bursa socială pentru elevii din mediul rural, care merg la liceu în altă localitate, a fost eliminată pe furiș și nebăgare de seamă. După ce reprezentanții acestui minister s-au tot lăudat în spațiul public în legătură cu majorarea bugetului de burse și suplimentarea beneficiarilor, iaca, „noaptea, ca hoții”, ministrul tocmai a tăiat respectivele burse de tot.

Așadar, liceenii din mediul rural care sunt școlarizați într-o altă localitate, întrucât nu au posibilitatea să studieze într-o unitate de învățământ din localitatea de domiciliu, nu mai beneficiază de burse. Era vorba de doar 200 de lei/lună/elev.
Ce ticăloșie a celor care clamează demagogic că sunt preocupați de reforme fundamentale în educație și învățământ, corelative pomposului, așa-zisului proiect național „România Educată”.
Cei din Ministerul Educației susțin că nu există bani pentru respectivele burse. Le indic eu guvernanților o sursă cât se poate de serioasă. Să mai taie din salariile clientelei de partid instalată parazitar la conducerea diverselor instituții ale statului susținute din bugetul de stat.
În urma unui studiu realizat de jurnaliști ai publicației HotNews.ro, aflăm ce salarii au unii potentați politic de prin instituțiile publice.
Iată: Avocatul Poporului – Renate Weber – 6000 euro/ lună, adjuncții săi 3800 euro/lună; Consiliul Legislativ – Florin Iordache „altă întrebare”- 2.500 euro / Mariana Moț -7.500 euro/ Toni Greblă -7.400 euro (în prezent suspendat din funcție fiind numit prefectul Bucureștiului); Curtea de Conturi – președinte Mihai Busuioc 5 600 de euro/lună, președinte al Autorității de Audit, Dan Lucian Vlădescu, este avocat de profesie și fost membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom din partea statului român, potrivit declarației de avere, Vlădescu, în 2021, a câștigat 11.000 euro/lună, Vicepreședintele Autorității de Audit, Florin Tunaru – 5.300 euro/lună. Vicepreședinte Autorității de Audit, fostul lider PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, fost senator PSD – 5300 euro/lună, consilier de conturi Claudia Boghicevici și Ion Călin cu venituri lunare de peste 6.000 de euro/lună, Ion Călin, consilier de conturi, 6.700 euro/lună; Autoritatea de Supraveghere Financiară salarii între 12.000-14.000 de euro și averi pe măsură – președinte Nicu Marcu, 12.472 euro/lună, Elena Dascălu, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară – 14.000 euro/lună, vicepreședinte Ştefan Daniel Armeanu – 13.300 euro/lună, vicepreședinte Gabriel Grădinescu – 11.000 euro, vicepreședinte Cristian Roșu 10.900 euro/lună, Birtalan Josef, membru neexecutiv, 6.000 de euro, Ovidiu Răzvan Wlassopol, membru neexecutiv, 6.000 euro/lună. Și putem continua cu toată cohorta celor 23 de instituții publice aflate în subordinea sau sub control parlamentar. Unii judecători ai CCR, de pildă, ajung, cumulând salariul cu pensia specială, și la venituri de 700.000 lei pe an, adică peste 11.000 de euro/lună.
Să mai spunem că majoritatea acestora primesc, pe lângă salariu, tot felul de bonusuri, de asemenea sunt sau vor fi beneficiari de pensii speciale, fără nicio legătură cu contributivitatea. Trist, revoltător!
Sărăcesc românii, fac foamea, le sunt tăiate bursele elevilor, iar guvernanții supun poporul la consecvente și suplimentare biruri fiscale, pentru a le putea plăti acestor privilegiați lefurile nesimțite, sfidătoare. Ce ticăloșie!
Vă solicit, în numele PMP, să anulați respectivul Ordin al ministrului Educației și să le (re)alocați bursele elevilor îndreptățiți!”, a scris PE Facebook Marius Pașcan(PMP).
Articolul precedentDoi descreierați au fost reținuți de DIICOT Sibiu pentru pornografie infantilă
Articolul următorPNL Brașov ”rupe” tot pe județ! PSD face figurație, iar USR a avut voce doar în campania electorală
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.