Acasă Primar de Brașov România condamnată de CJUE din cauza primarului nepăsător al Brașovului. Nu l-a...

România condamnată de CJUE din cauza primarului nepăsător al Brașovului. Nu l-a interesat să închidă groapa de gunoi, iar acum România va plăti 600 de euro pe zi

0

România a fost condamnată de Curtea Europeană de Justiție pentru că nu a închis o groapă de gunoi de la Brașov, unde nu s-au mai depozitat deșeuri din 1997.

Secretarul de stat Sorin-Ionuț Banciu s-a arătat revoltat de faptul că România trebuie să plătească 600 de euro pe zi din banii  contribuabililor, doar pentru că primarul Allen Coliban a amânat și a dat tot timpul vina pe alții, nereușind astfel să închidă la timp depozitul de deșeuri.

„România va trebui să plătească o penalitate de 600 de euro pe zi pentru fiecare depozit care nu este închis în acest moment”, a susținut Secretarul de stat Sorin Banciu.

„Este profund dezamăgitor să vedem că România, și în special orașul Brașov, se confruntă cu sancțiuni financiare grele pentru nerespectarea regulamentelor de mediu. Asemenea vești nu doar că ne aduc rușine la nivel internațional, dar ne și afectează direct prin amenzile impuse, care sunt, fără îndoială, usturătoare. Este un moment de cotitură care ne solicită să reflectăm asupra acțiunilor noastre colective și a conducătorilor pe care ne bazăm să ne ghideze.
Este esențial ca liderii noștri, inclusiv Allen Coliban, primarul Brașovului, să ia măsuri imediate pentru a corecta aceste nereguli. Orașul merită să fie condus cu responsabilitate și grijă pentru binele său și al locuitorilor săi. Când cetățenii își pun încrederea în „gospodarul orașului”, se așteaptă la rezultate, nu la scuze.
Este timpul pentru acțiune și redresare, nu pentru dezamăgire și pasivitate.”, a scris Sorin Banciu pe pagina sa de Facebook.