Acasă Local Realizarea pasajului rutier de la intersecţia DN 1 cu DN 73A (Predeal),...

Realizarea pasajului rutier de la intersecţia DN 1 cu DN 73A (Predeal), astăzi pe masa Guvernului

0

Valoarea investiției va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni.

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Realizare pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu DN 73A (Predeal)”, judeţul Braşov se află printre proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României de astăzi. Finanţarea obiectivului de investiţie se realizează din fonduri externe
nerambursabile și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.

Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a oferit mai multe detalii despre acest proiect pe pagina sa de Facebook în luna ianuarie.

În Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor, am aprobat indicatorii pentru pasajul rutier, care va fi realizat la intersecția DN1 cu DN73A. Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente. Din sensul giratoriu intra/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov.

INFO TEHNICE
Sensul giratoriu suspendat va avea o structură de rezistență de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton. În sensul giratoriu circulația se va desfășura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.
Valoarea investiției va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni.”