Acasă Regional Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Sighișoara intră în linie dreaptă!...

Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Sighișoara intră în linie dreaptă! Exproprieri de peste 1 milion de lei!

0

Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din data de 2 noiembrie 2023 s-a aflat și HOTĂRÂREA DE GUVERN privind aprobarea declanșării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului şi a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, situate pe amplasamentul suplimentar care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov – Sighişoara, subsecţiunile: 1. Braşov – Apaţa şi 3. Caţa – Sighişoara”, aflate pe raza unităţilor administrativ-teritoriale: Bod – judeţul Braşov şi Vânători- judeţul Mureş

Guvernul a aprobat prin hotărâre și demararea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, situate pe amplasamentul suplimentar care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov – Sighișoara, subsecțiunile: 1. Brașov – Apața și 3. Cața – Sighișoara”, aflate pe raza unităților administrativ-teritoriale: Bod – judeţul Braşov şi Vânători – judeţul Mureş.

Actul normativ conține lista proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii, aflate pe raza localităților antemenționate, precum și sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor în cuantum total de 1.076.148,52 lei.

Pe lângă acestea actul normativ conține și lista imobilelor proprietate publică a statului (12.158 mp), precum și lista imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale (4.901 mp), care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică.

Finanțarea se asigură din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Articolul precedentGOLFIN NICUȘOR ALEX a câștigat TROFEUL Festivalului Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei” , ediția a XV-a
Articolul următorTuriști străini încuiați din greșeală în Catacombele Brașovului
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.