Acasă Local Punctul de lucru ISU de la Feldioara împlinește 7 ani de la...

Punctul de lucru ISU de la Feldioara împlinește 7 ani de la înființare

0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a luat decizia de a înfiinţa un punct de lucru la Feldioara, pentru reducerea timpului de răspuns, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor şi protecţia comunităţii.

Punctul de lucru a fost înființat pe 21.06.2016 și funcţionează în subordinea Detaşamentului 1 de Pompieri Braşov. La Feldioara sunt operative o ambulanţă SMURD și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

De la înființare, pompierii militari din acest punct de lucru au participat la 5474 de intervenții, dând dovadă de profesionalism, devotament și curaj în misiunile de salvare a vieților omenești și a bunurilor acestora, a animalelor și a mediului înconjurător.

Pe timpul acțiunilor echipajului SMURD au fost asistate un număr de 4815 persoane ( 3950 adulti si 865 copii ).

Punctul de lucru asigură misiunile de protejare și de intervenție în situații de urgență, pentru siguranța cetățenilor din localităţile Feldioara, Măieruş, Hălchiu, Apaţa, Crizbav, Hoghiz, Augustin, Ormeniş şi Racoş.

În situații de urgență fiecare secundă contează, iar prin înființarea acestui punct de lucru, timpii de răspuns s-au redus considerabil. Dacă timpul mediu de intervenţie era de 34 minute pentru zonele cele mai îndepărtate, prin înființarea acestui punct de lucru s-a redus la 18 minute. ‎

Articolul precedentTimes New Roman-Un bărbat a dormit pe pista aeroportului din Brașov, c-avea nevoie de liniște
Articolul următorAtenție, șoferi! 2 săptămâni de lucrări în zona Predeal