Acasă Sănătate-Educație Propunere pentru ATOP Brașov! Donați banii din indemnizații unui cămin de bătrâni...

Propunere pentru ATOP Brașov! Donați banii din indemnizații unui cămin de bătrâni sau centru de plasament!

0

Când apar în fața presei sau când postează pe rețelele de socializare, membrii ATOP Brașov pozează în oameni buni, milostivi, filantropi, oameni care muncesc în înteresul comunității.

Mizând pe acest aspect și pe bunătatea lor și lipsa unui interes propriu, solicităm membrilor ATOP să RENUNȚE la indemnizațiile primite, mai ales că cei mai mulți dintre ei lucrează deja la alte instituții ale statului unde încasează salarii frumușele. Cu siguranță că nu ar fi un capăt de țară să doneze 1100 de lei lunar unui cămin de bătrâni sau unui centru de plasament, mai ales că nu își consumă mari resurse la ședințele ATOP.

Primii care ar trebui să facă acest pas sunt reprezentanții USR, cei care au ”ținut” tot timpul la sintagma ”modul de cheltuire a banului public”, cei care au susținut de fiecare dată că nu sunt ca ceilalți politicieni și nu îi interesează banii.

Ce este ATOP?

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a județului Brașov (A.T.O.P.) ester un organism cu rol consultativ fără
personalitate juridică a cărui activitate se desfăşoară în
interesul comunităţii.

Pentru activitatea desfășurată în comisiile de lucru, membrii ATOP beneficiază de o indemnizație de ședință în cuantum de 10% din indemnizația președintelui Consiliului Județean Brașov, iar pentru activitatw desfășurată în ședința de plen ordinară trimestrială, indemnizația de ședință va fi de 5% din indemnizația președintelui Consiliului Județean Brașov.

Cuantumul indemnizației este de 15% din indemnizația președintelui dacă în aceeași lună sunt și ședințe de comisii și ședințe ordinare. Cu alte cuvinte, membrii ATOP încasează cel puțin 1500 de lei pe lună.

Rezultatele?

Invizibile, mai ales că această autoritate de frecat menta pe bani publici are ROL CONSULTATIV, deci frecție la picior de lemn. Totuși, în Consiliul Județean este bătaie mare pe ea, mai ales că sunt niște bani care vin de pomană.

Din acest organism ”mort” care mai mult are rol de cheltuit inutil banii publici, fac parte consilieri județeni, reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției Naționale și Locale, dar și ”reprezentanți ai comunității”. Care comunitate, tot politicienii sunt. De ce? Pentru că în loc ca acești membri ai comunității să fie desemnați de societatea civilă, de brașoveni, sunt numiți tot de POLITICIENI! Cel puțin USR a transmis și un comunicat de presă prin care susține că a desemnat o persoană pentru ATOP.

Culmea, niciunul dintre cei aflați în ATOP nu au fost deranjați că societatea civilă nu este reprezentată și nu se respectă acest regulament așa cum ar fi normal. Culmea, vorbim despre un organism care, chipurile, lucrează în interesul ”comunității”, dar își bate joc și numește ca reprezentanți ai comunității tot POLITIC.

Ca o ironie, cine intră pe pagina de Facebook ATOP Brașov și dă click pe link-ul care ar trebui în mod normal să ducă la site, dă peste un mesaj de eroare. Cu alte cuvinte, forul lui ”pește prăjit” nici măcar nu este în stare să posteze un link valabil pe pagină. Dar, după cum însuși organismul este o ”glumă”, la fel și pagina și site-ul este…o glumă proastă.

Într-o altă ordine de idei, Transilvania365 va demara o campanie de presă privind ”renunțarea membrilor ATOP la indemnizații”. Petiții, discuții cu reprezentanții societății civile, adevărații reprezentanți, nu cei numiți POLITIC. Cu siguranță că și alte publicații locale, dar și foarte mulți brașoveni vor fi de acord cu demersul inițiat de noi. S-au arătat deja interesate de campania noastră câteva asociații care luptă pentru drepturile cetățenilor concret, nu cu rol CONSULTATIV.

Totuși, așteptăm reacții din partea membrilor, suntem curioși cine va fi primul care va renunța la indemnizație în favoarea unor persoane nevoiașe, bătute de soartă.

Apropo, nu vă faceți griji, sunt mulți brașoveni care ar fi incantați să facă parte din ATOP fără să primească bani. GRATIS! Dar știm, nu cunoașteți cuvântul…

 

 

 

 

 

Articolul precedentMulți dintre politicienii din Brașov nici nu știu cum arată o librărie pe interior, dar i-a apucat cititul pe toți! Bineînteles, pentru poze!
Articolul următorVIDEO Autovehiculele de epocă au ajuns pe Aleea Tiberiu Brediceanu. Pot fi admirate până la ora 15
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.