Acasă Sport Primarul Coliban și miticii de la Corona au transformat Brașovul în circ...

Primarul Coliban și miticii de la Corona au transformat Brașovul în circ public!

0

Municipiul Brașov a finanțat, iar clubul Corona a pus în scenă Sărbătoarea sportului brașovean, în care și-a premiat sportivii și antrenorii, dar și pe alții, de la mai multe cluburi sportive locale. Cu alte cuvinte, CSM Corona a făcut premiile și tot ea le-a luat, în cea mai mare parte a lor. Nimic nou în administrația Coliban-USR la Brașov, apropo de mult-invocata „dublă măsură”.

Despre organizarea comună Corona Brașov – Primăria Brașov, prin Biroul Relații Externe, Turism și Evenimente (BRETE), un singur cuvânt de caracterizare ar fi suficient, un termen atât de cunoscut primarului aflat în campanie electorală: REPETENȚI!

Câteva din duiumul celor constatate sau transmise de părinți ai sportivilor, copii și juniori, parcă aduși cu arcanul la manifestarea de la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu-Colibași”, de sâmbătă, 20 aprilie:

– Nimeni nu a avut habar care au fost criteriile după care au fost întocmite clasamentele și acordate distincțiile (inclusiv premiile în bani), nici măcar antrenorii de la Corona. Nimeni nu le-a explicat nimic. Toată „opera” a aparținut conducerii clubului, în frunte cu managerul Alexandru Dedu, directorul Ionuț Necula și ceilalți mercenari de la București, și a părut o afacere internă, după principiul „cine-mparte parte-și face”.

– Așa-zisele ateliere desfășurate pe platoul din fața sălii au reprezentat un talmeș-balmeș de nedescris, o harababură generală, în care toate sporturile de acolo (volei, baschet, scrimă, hochei, patinaj etc.) erau călare unul peste altul, de nimeni nu mai înțelegea nimic. Își dădeau unii altora cu mingiile în cap, bicicliștii și patinatorii făceau slalom printre jucătorii de volei și baschet, pe sub fileuri sau în jurul panourilor, scrimerii erau înghesuiți într-un colț – vai de capul lor etc.

Sarbatoarea Sportului Brasovean anul 2024

– Ceea ce s-a numit parada campionilor a fost, de fapt, o defilare cu popasuri pe traseu, pe ritmuri de muzică tribală, zgomotoasă – o prestație parcă dinadins aleasă, să-i enerveze pe trecători și pe brașovenii care locuiesc în acea zonă (Centrul Civic – Bulevardul Victoriei – Bulevardul Gării). Prinși cu mâncarea pe foc, la masă sau la somnul de prânz, au ieșit bieții de cetățeni și de pensionari pe la geamuri și se uitau buimăciți, de parcă venise circul în oraș. Într-adevăr, circul electoral e-n derulare. Toată tărășenia s-a petrecut pe la orele prânzului, după ora 13:30, vă dați seama ce „felicitări” și-au auzit participanții, de le mai lipseau doar oalele sau farfuriile aruncate-n cap.

– Atât de bine au fost calculate premiile, încât la un moment dat gata (!), s-au terminat cupele și diplomele, iar antrenorii și sportivii care urcau pe scenă făceau un simplu act de prezență, plecând la fel ca la început: cu mâna goală. Să nu scriem altfel, cum se mai zice prin popor, bănuiți dumneavoastră cum.

– Programul de multe ore, mult prea multe ore (început la ora 11), a fost ca la manifestațiile de pe vremuri, de 23 august, fiind organizat atât de prost încât la ora 17, când era stabilită prezentarea echipei de hochei, campioană națională, câștigătoare a Cupei României și a Erste Liga, tribunele și sala erau ca și goale (vedeți foto deschidere).

 

Allen Coliban Brasov Primar 1– Pe pagina de Facebook a primarului Coliban și a Primăriei Brașov – habarnism total! Invitații veniți special la Brașov au fost prezentați ca un președinte COSR (Mihai Covaliu) și o fostă atletă (Maricica Puică). Adică, niște oarecare, nicidecum mari campioni, simboluri și legende ale sportului românesc sau campioni olimpici – așa cum într-adevăr sunt și merită tratați. Ce să însemne laurii olimpici pentru cohorta de „feisbuciști” din aparatul primarului? O nimica toată, după mintea lor! Apropo, Covaliu e brașovean și „Cetățean de onoare” al orașului. Măcar de-ar fi nimerit-o cu Aurelia Brădeanu, că e de-a casei, de la Corona. Dar nici cu ea n-a fost să fie: o fostă handbalistă și atât.

 

Corona echipament sportiv– Nemulțumiri și supărări s-au iscat între secțiile de la Corona, pentru că unii aveau echipament de prezentare, iar alții nu, de s-au prezentat în haine de stradă sau blugi (edificatoare e imaginea de mai sus, cu secția de schi la gală!). Despre acest subiect, al echipamentului lipsă, vom reveni. Pentru că este o problemă acută la clubul sportiv al Brașovului, cel care are cel mai mare buget din România: 10 milioane de euro, aprobați numai pentru acest an! Și problema nu a apărut de azi, de ieri la Clubul Sportiv Municipal, ci a devenit o nedorită „normalitate” sub conducerea miticilor de la București.

Cam așa a avut loc Sărbătoarea sportului brașovean, ediția a doua. Inițial, manifestarea fusese programată să se țină în Piața Sfatului, dar din motive meteo (cel puțin invocate oficial) s-a relocat la Sala Sporturilor și în acea parte a orașului.