Acasă Local Primarul Coliban a dat cea mai importantă sărbătoare a Brașovului pe un...

Primarul Coliban a dat cea mai importantă sărbătoare a Brașovului pe un sport de care mulți români nici nu au auzit

0

Useristul Allen Coliban încă nu a înțeles că este primarul unui oraș important din țară, nu sportiv, nu inginer, nu altceva. Deși la capitolul administrație omul este praf, într-un an și jumătate agățându-se de proiectele fostului primar George Scripcaru, acesta mai și arată public dezinteresul și faptul că i se rupe pe românește de sărbătorile Brașovului. Drept dovadă, în municipiu a avut loc ”Parada Junilor”, evenimentul numărul 1 al brașovenilor. Nu există locuitor din oraș care să nu fi participat măcar o dată la această sărbătoare pentru a urmări cum coboară pe cai junii îmbrăcați frumos în hainele tradiționale. De asemenea, nu există șefi de instituție, mai ales de la Consiliul Județean, Prefectură și Primărie să nu fie prezenți în prima linie pentru a admira costumele tradiționale.

În ultimii ani, pandemia și-a spus cuvântul astfel că Parada Junilor nu s-a organizat. Pentru primarul Allen Coliban era o șansă să fie în fruntea orașului. Nu s-a întâmplat asta. Omul nu a binevoit să participe. A preferat să se ducă la o competiție reprezentând un sport de duzină. Măcar dacă ar fi reușit vreo performanță, dar nu, doar a participat și cam atât. Concluzia este clară, primarul Coliban a fost mai interesat de un sport decât de Parada Junilor, lucru rar întâlnit la un conducător de oraș.

Georgică și-a jucat cartea

Cum fostul primar Scripcaru a aflat de lipsa useristului de la cea mai mare sărbătoare, imediat și-a făcut prezența la Pietrele lui Solomon, acolo unde le-a dat lecții altor politicieni despre cum se face campanie electorală, cum se profită de inactivitatea actualului edil. A salutat și vorbit cu toată lumea, s-a pozat sau a glumit cu oamenii prezenți. Totodată, indirect a transmis brașovenilor și un mesaj clar. El, deși nu mai este primar, a participat la eveniment, în timp ce actualul primar a preferat să plece în străinătate. Un punct important marcat de George Scripcaru, mai ales că a lăsat de înțeles că sunt șanse mari să revină la Primăria Brașov. La cum stau lucrurile în prezent, orice este posibil, pentru că oamenii au văzut diferența într-un an și jumătate și au început să-l regrete pe ultimul edil.

De ce?

În primul rând, actualul primar nu s-a diferențiat de fostul decât prin combinații. Primăria a oferit contracte apropiaților de partid, inclusiv colegilor, instituția a devenit locul de muncă pentru useriști, simpatizanți sau pentru cei care au pus umărul în campania electorală, iar cei angajați prin Agenția Metropolitană sau pe cabinete, au fost răsplătiți cu funcții. De asemenea, selecția de personal” de la RIAL sau Corona a fost doar o glumă proastă, presa a anunțat dinainte câștigătorii.

Nu trebuie uitat cel mai important lucru legat de transparență. Aleșii USR sunt singurii care au reușit performanța ca la nici măcar un an de mandat să încerce să interzică accesul brașovenilor la ședințele Consiliului Local Brașov, dar și să îngrădească dreptul la muncă jurnaliștilor, lucru care nu s-a mai întâmplat vreodată, fiind o premieră la Brașov. Din acest motiv, Primăria Brașov i-a urecheat pe șefii instituției, sugerându-le să respecte legea și constituția. Vorbim despre USR, partidul care susținea că ”deschide primăria brașovenilor”…

”Absolventul” de AC care se consideră priceput și la presă

Pe lângă faptul că este un slab manager, primarul Coliban devine tot mai ridicol pe zi ce trece, mai ales prin aberațiile pe care le postează pe rețelele de socializare. Omul vorbește despre presă, despre bloguri obscure, deși el este individul care s-a lăudat că e absolvent de AC, dar de fapt era exmatriculat. Credibil, nu?

După ce că nu a fost în stare să-și termine facultatea începută și a mințit brașovenii, acum se crede expert și în media. Vezi, Doamne, cât de răi sunt acești ziariști!

Totuși, nu la fel de vocal a fost primarul exmatriculat atunci când colegii săi din USR, în frunte cu viceprimărița, au încercat să interzică accesul presei la ședințele Consiliului Local, ședințe care sunt PUBLICE. Nu, atunci a tăcut, nu a fost la fel de supărat, chiar dacă colegii lui au făcut ceva pe legile și constituția țării. Dar asta nu l-a deranjat, doar imaginea sa contează.

Apropo, primarul nu știe că acei ziariști plătesc niște taxe și impozite. Aceste firme țin în spate mai mulți angajați(lucru pe care primarul nu l-a făcut), iar din acele taxe și impozite se plătesc salariile unor trântori din Primăria Brașov…

Cu alte cuvinte, useriștii încercau să interzică accesul la ședințe chiar celor care le plătesc salariile…

Editorial scris de Cristi Florea

 

 

Articolul precedentCea mai clară victorie din campionat pentru FC Braşov, 6-1 cu Astra Giurgiu!
Articolul următorSCRISOAREA LUI NEACȘU SE ÎNTOARCE ACASĂ!
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.