Acasă Social Primăria Brașov testează soluții de mobilier urban inteligent (FOTO)

Primăria Brașov testează soluții de mobilier urban inteligent (FOTO)

0

Astăzi, 09 februarie, a început montarea primelor bănci cu panouri fotovoltaice, sistem contactless de încărcare a telefoanelor, internet wireless, senzori de temperatură și de poluare

Primăria Brașov continuă implementarea proiectelor care au ca scop transformarea Brașovului în capitala verde a României, prin implementarea unor soluții prietenoase cu mediul, indiferent că vorbim de transport ecologic, de energie verde sau de mobilier urban.

Astfel, municipalitatea și-a propus să testeze eficiența băncilor inteligente cu panouri fotovoltaice, montate în locul șezutului, bănci dotate cu încărcătoare USB și contactless pentru telefoane, internet wireless, senzori de temperatură și de poluare și cu iluminat inteligent.

Toate cele 6 bănci inteligente se vor găsi în zona centrului istoric. Trei au fost deja amplasate în zona Teatrul Dramatic, pe promenada de pe b-dul Eroilor (în dreptul poștei) și la Primăria Brașov. Celelalte 3 vor fi amplasate în Piața Sfatului, piața Sf. Ioan și în Parcul Titulescu.

Băncile sunt dotate cu: panouri fotovoltaice, 2 sloturi USB de încărcare, încărcător inductive, iluminat inteligent, conexiune la internet WiFi, senzor calitatea aerului PM 2,5 și pot transmite mesaje audio preînregistrate. De asemenea, au un sistem de localizare pe hartă, care permite orientarea turiștilor.

Valoarea fiecărei bănci montate pe amplasament este de 31.000 lei fără TVA.