Acasă Social O altă moștenire lăsată de Scripcaru. Primăria a lansat licitația pentru pista...

O altă moștenire lăsată de Scripcaru. Primăria a lansat licitația pentru pista de biciclete care va lega cartierele Astra și Valea Cetății

0

Investiția face parte din masterplanul velo al Brașovului, obiectivul fiind ca fiecare brașovean să aibă la maxim 250 de metri de locuință o pistă pentru biciclete. Municipalitatea are, în diferite etape, proiecte pentru amenajarea a 80 de kilometri de piste pentru biciclete

 

Primăria Brașov a lansat, săptămâna aceasta, licitația pentru amenajarea unei piste pentru biciclete care să facă legătura între cartierul Valea Cetății – zona „La Iepure“ –  și cartierul Astra, terminalul RAT Poienelor. Traseul va avea o lungime de 3,94 km și 3 puncte de închiriere/parcare pentru biciclete. Valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 5,4 milioane de lei.

Investiția înseamnă amenajarea unei piste de biciclete pe partea carosabilă, delimitată de traficul rutier prin marcaj longitudinal și profile prefabricate din cauciuc, peste care pot trece, la nevoie, mașinile de intervenție. În zonele unde dimensiunea străzilor nu permite crearea culoarului exclusiv pentru biciclete, traficul se va desfășura în comun cu autovehiculele, pe partea carosabilă, unde se vor amenaja marcaje transversale vizibile, la distanță de maxim 25 metri, dublate de indicatoare rutiere.

Investiția constă în realizarea infrastructurii integrate pentru ciclism și trafic pietonal cu o lungime cumulată de 3,94 km pe traseul terminal RAT Molidului (capăt zona „La Iepure“), str. Molidului, b-dul Valea Cetății, strada Tâmpei, strada Vasile Alecsandri, str. Carpaților, str. Poienelor, terminal Poienelor. De acolo se poate continua pe traseul 1: sens giratoriu (McDonald’s), bulevardul Saturn, strada Minerva, strada Crinului, strada Micșunelelor, strada Lămâiței, strada Brândușelor, bulevardul Alexandru Vlahuță, bulevardul Gării, bulevardul Victoriei, bulevardul Mihail Kogălniceanu, conexiune cu pista de biciclete care face legătura între Camera de Comerț și Industrie și centrul istoric.

Vor fi amenajate 3 puncte de închiriere/parcare pentru biciclete, fiecare dotat cu 50 de biciclete și cu rastele pentru parcarea acestora.

Se vor monta 248 de semne de circulație de atenționare și de informare despre existența pe traseu a pistelor de biciclete.

Acest proiect face parte din programul de investiții în mobilitate verde al Primăriei Brașov, prin dezvoltarea infrastructurii necesare mijloacelor de transport ecologice, fie că vorbim de transportul în comun, de transportul velo sau de cel pietonal. În ceea ce privește transportul cu bicicleta, obiectivul asumat de municipalitate este ca, în câțiva ani, fiecare brașovean să aibă la mai puțin de 250 de metri de locuință o pistă de biciclete.

Durata lucrărilor de amenajare și marcare a pistelor pentru biciclete este de maxim 6 luni; durata cât mai scurtă de execuție a lucrărilor este și un factor de evaluare în cadrul procedurii de achiziție.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 5.425.575,63 lei fără TVA.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 40 de puncte, componenta tehnică 30 de puncte, iar durata de execuție a lucrărilor 30 puncte.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26.02.2024.

Traseul 1, Poienelor-Crinului-Gării-Camera de Comerț (6 km) se află în procedura de achiziție.

Dezastru la Primăria Brașov cu fondurile europene! Rata de absorbție este de 41.8%. Fostul primar Scripcaru a lăsat proiecte la ”cheie”, dar administrația USR nu a fost în stare să le ducă la bun sfârșit