Acasă Local Pregătire de 3 luni pentru controlorii de zbor care vor dirija de...

Pregătire de 3 luni pentru controlorii de zbor care vor dirija de la Arad aterizările şi decolările de la AIBG

0

Controlorii de zbor care vor dirija de la Arad aterizările şi decolările de la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav vor parcurge un program de pregătire de 3 luni. Tototdată, ei vor fi învățați cu scenarii diverse, pe configuraţia reală a Aeroportului Braşov, cu formele de relief din jurul aeroportului şi din zona în care vor evolua aeronavele în toate fazele de zbor.

”După cum am anunţat, din Centrul de dirijare Zonal Arad se va asigura dirijarea aeronavelor ce vor decola şi ateriza de la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG).

Controlorii care vor dirija de la Arad aterizările şi decolările de la AIBG au fost selectaţi dintre controlorii cu experienţă care lucrează la această unitate.
Controlorii trebuie să fie pregătiţi corespunzător, cu scenarii diverse, pe configuraţia reală a Aeroportului Braşov, cu formele de relief din jurul aeroportului şi din zona în care vor evolua aeronavele în toate fazele de zbor.
Pentru pregătirea controlorilor de zbor cu procedurile de zbor de la Braşov şi cu condiţiile specific aferente, este necesară parcurgerea unui program de pregătire special, pe o durată de 3 luni.
Pentru aceasta, a fost realizată o simulare ce reproduce fidel atât infrastructura de la Aeroportul Braşov, cât şi formele de relief.
Simulatorul pentru controlorii de trafic este realizat în aşa fel încât să reproducă fidel realitatea, să contribuie la instruirea controlorilor de trafic în situaţii complexe.
Pregătirea simulatorului a fost finalizată, astfel că pregătirea personalului poate începe pe diferite scenarii privind aeronavele ce sunt în zbor, condiţii meteo deosebite, prezenţa aeronavelor de aviaţie generală în spaţiul aerian controlat etc.
Toate aceste ore şi luni de pregătire, cu diferite scenarii, ne dau certitudinea că la începerea operaţiunilor pe aeroport controlorii de trafic vor fi la nivelul corespunzător de pregătire.” este mesajul postat pe pagina de Facebook a președintelui Consiliului Județean.
Articolul precedentCaptură record de țigarete și alcool în Harghita. 4 persoane au fost reținute
Articolul următorContinuăm Noaptea Albă a Galeriilor Sibiu și în acest an!