Acasă Local Popa Zachiu: USR România a făcut din demiterea unui primar prin referendum,...

Popa Zachiu: USR România a făcut din demiterea unui primar prin referendum, un scop în viața 

0

Ieri, 19 iunie 2022, în comuna Dumbrăvița din județul Brașov  a avut loc un referendum local pentru demiterea primarului liberal Popa Zachiu. În urma voturilor, domnul Popa Zachiu și-a păstrat funcția de primar al comunei Dumbrăvița.

Primarul Brașovului, Allen Coliban a fost zilele trecute la Dumbrăvița pentru a-și susține colegii de partid în „lupta” pentru demiterea primarului Popa Zachiu.

„Referendumul de demitere a primarului, această „premieră’’ națională, cum au titrat glorios inițiatorii din USR s-a terminat așa cum au intuit majoritatea locuitorilor din comuna Dumbrăvița: nu a fost validat, datorită lipsei de interes față de acest subiect, prezența la vot fiind de sub 30%.

În urma acestui demers, în Dumbrăvița a rămas o comunitate profund divizată, o comună în care timp de peste 8 luni de zile inițiatorii au făcut presiuni uriașe asupra locuitorilor în tentativa de a strânge semnături pentru a declanșa procedura referedumului.

Față de aceste presiuni și fața de modalitatea în care s-au strâns semnăturile atât eu, cât și colegii din organizația PNL am mai făcut precizări publice, aici existând și o plângere penală că acestea au fost falsificate. Ceea ce merită precizat, acum, post-referendum, este faptul că față de cele 1104 semnături depuse la dosar, în ziua decisivă a votului în urne s-au regăsit doar 1045.

S-a demonstrat astfel că în comunitate au fost persoane ce ori au fost păcălite să semneze cu minciuni bine ticluite, ori au fost constrânse prin legăturile personale cu inițiatorii, ori au înțeles pe parcurs că demersul nu a fost niciodată despre binele comunei noastre, ci despre interesele de gașcă politică ale celor de la USR.

De altfel, comuna noastră a devenit obiectiv turistic în ultima săptămâna pentru conducerea USR România și tot felul de oameni politici ce au făcut din demiterea unui primar prin Referendum un scop în viața.  

Deputați, senatori, lideri de mâna a doua sau a treia din USR, au venit cu toții la Dumbrăvița îmbrăcați în cămăși albe, dar cu intenții întunecate. Ba chiar și primarul Brașovului, l-am numit aici pe dl. Allen Coliban, și-a lăsat serviciul câteva zile la rând pentru a veni personal în comună și pentru „a-și susține colegii’’. Probabil terminase toată treaba din Brașovul pe care îl administrează și era timp și de destituit un primar de altă culoare politică.

Ne-au făcut de râs aceste personaje din USR, a căror scop – o repet – a fost puterea, gloria personală și crearea unui precedent periculos din punct de vedere administrativ.

Dincolo de cum arată comuna Dumbrăvița, o administrație cu multe proiecte ce au fiecare gradul lor de complexitate și finalitate, țânțărenii și vlădărenii nu meritau să fie făcuți de râs în presa națională. Noi am fost învățati că rufele murdare se spală în familie și aveam toate mijloacele să rezolvăm aceste provocări administrative împreună, însă cei din USR au ales calea eșecului public și a îngreunării bugetului cu alte cheltuieli.

Și pentru că am vorbit de buget, întregurile costuri ale Referendumului de 160.000 lei vor fi suportate din bugetul local. Cu acești bani, importanți pentru comunitatea noastra, puteam face altceva.

USR-iștilor nu le-a păsat și acum fondurile s-au risipit. Ne întrebăm dacă gulerele albe ce s-a plimbat prin comuna noastră ne pot returna aceste sume cheltuite în folosul cui? Căci este evident acum pentru toata lumea că nu în folosul țânțărenilor și al vlădărenilor.

În final, le transmit locuitorilor din Dumbrăvița că am ascultat și am înțeles toate doleanțele și nemulțumirile exprimate de o parte din cei prezenți la vot. Vom lua atitudine administrativă și vom încerca acolo unde avem pârghiile necesare să accelerăm finalizarea proiectelor începute și să continuăm modernizarea comunei noastre.

Fie ca acest Referendum să fie un restart pentru noi, un moment al reconcilierii între oameni și mai ales un moment al așezarii la aceeași masă a tuturor celor ce vor binele Dumbrăviței. Așa să ne ajute Dumnezeu”, a declarat primarul Popa Zachiu

 

Articolul precedentDavid Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 200 metri
Articolul următorTrageri de instrucție în poligonul Grohotiș