Acasă Local Polițiștii locali „i-au vizitat” pe cerșetorii, alcoolicii și aurolacii din Brașov

Polițiștii locali „i-au vizitat” pe cerșetorii, alcoolicii și aurolacii din Brașov

Poliția Locală Brașov întreprinde permanent acțiuni de prevenire și combatere a faptelor antisociale și de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică în municipiu. Aceste acțiuni s-au intensificat în urbea de sub Tâmpa, odată cu începerea ”vacanței mari” și a perioadei de concedii, când turiștii iubitori de munte ne vizitează orașul.
În urma celor constatate de patrulele de polițiști locali, precum și a incidentelor sesizate de cetățeni, pe parcursul lunii iunie, Poliția Locală Brașov a aplicat 147 de sancțiuni contravenționale pentru următoarele fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, prevăzute de Legea nr. 61/ 1991, *R: apelarea la mila publică, tulburarea liniștii publice, consumul de alcool pe domeniul public, în parcuri și pe terenuri sportive, consumul de substanțe halucinogene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, etc.
Cuantumul amenzilor aplicate în această perioadă s-a ridicat la suma de 65.600 lei.
Polițiștii locali vor continua să desfășoare activități de monitorizare a respectării cadrului legislativ în domeniul ordinii și liniștii publice și vor lua măsurile legale care se impun, conform competențelor.
Poliția Locală Brașov le mulțumește cetățenilor care, sesizând faptele de natură antisocială, și-au adus aportul la menținerea unui oraș civilizat și sigur, și recomandă, pentru o colaborare eficientă, comunicarea situațiilor din sfera de competență a Poliției Locale către Dispecerat, la telefon nr. 0268/954, disponibil 24/ 24 ore.