Acasă Actualitate Polițiștii brașoveni au descins la Săcele împreună cu reprezentanții de la Protecția...

Polițiștii brașoveni au descins la Săcele împreună cu reprezentanții de la Protecția Consumatorilor

0

 La data de 14 mai 2022, în intervalul orar 12.00-17.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Ordine Publică, Serviciul de Investigații Criminale, în colaborare cu un reprezentant al Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov, au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza municipiului Săcele, județul Brașov, ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităților în domeniul comercializării produselor alimentare/nealimentare și al prestărilor de servicii.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

– Verificarea respectării de către agenții economici din zonele vizate, care își desfășoară activitatea comercială în domeniul comerțului cu diverse produse (alimentare şi nealimentare) a dispozițiilor legale în vigoare, inclusiv a normelor specifice care reglementează protejarea drepturilor de proprietate intelectuală (drepturi de autor și conexe);
– asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificați 12 operatori economici, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.000 lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 5 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 2 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr.21/1992 Rep., sancțiuni aplicate de C.J.P.C. Brașov pentru produse expirate/mărfuri neconforme/produse fără etichetă identificate la agenții economici verificați.
De asemenea, polițiști brașoveni au constatat 2 infracțiuni și au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul savârșirii infracțiunilor de punere în circulație de produse contrafăcute, faptă prevăzută și pedepsită de art. 102 alin.1 lit.b din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, respectiv evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art. 9 alin.1 lit.a din Legea 241/2005, cu un prejudiciu la bugetul de stat de aprox. 2.500 lei, ca urmare a identificării la un agent economic a unui contract de închiriere încheiat în anul 2021 (pentru un spațiu comercial), care nu a fost declarat la organul fiscal, veniturile realizate din închiriere nefiind fiscalizate.
În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, a fost confiscată suma de aproximativ 1.800 lei și au fost ridicate articole vestimentare contrafăcute ce purtau însemnele grafice ale unor mărci de notorietate.
Totodată, reprezentanții a 2 societăți comerciale au fost invitați la sediul unității de poliție, pentru a prezenta actele contabile și alte documentele suplimentare, în vederea continuării cercetărilor specifice de către polițiștii specializați în investigarea criminalității economice.

 La data de 14 mai 2022, în intervalele orare 10,00 – 14.00 și ân noaptea de 14/15 mai a.c., în intervalul orar 20.00 – 05.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secțiile 1-5 Poliție, Biroul de Investigații Criminale, Biroul Rutier în colaborare cu polițiști locali au organizat și desfășurat acțiuni, cu efective mărite, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, pentru identificarea și luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care pracică cerșetoria, verificării respectării normelor rutiere de către conducătorii auto, scopul activităților desfășurate fiind asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.
Polițiștii brașoveni au acționat în zonele aglomerate din municipiului Brașov, piețe , târguri, precum și în zona localurilor de divertisment, în cadrul activităților desfășurate fiind verificate 9 societăți comerciale, 88 de autovehicule și legitimate 184 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 13.500 de lei. Dintre acestea, 54 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, 17 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 1 pentru nerespectarea normelor legale privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
De asemenea, au fost reținute 1 certificat de înmatriculare și 2 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, ca urmare a depistării a doi conducători auto care conduceau autovehicule în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Reamintim faptul că scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Articolul precedentCei trei PETrică bat record după record
Articolul următorAdministrație USR! Așa arată străzile pe unde circulă zi de zi ambulanțele din Brașov (FOTO)
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.