Acasă Social Polițiștii brașoveni au confiscat, în total, un număr de 280 de bunuri...

Polițiștii brașoveni au confiscat, în total, un număr de 280 de bunuri despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcute

0

La data de 18.01.20234, în baza prevederilor unui plan de acțiune pentru prevenirea şi combaterea infracționalității în domeniul evaziunii fiscale și protecției drepturilor de proprietate intelectuală, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, au organizat și desfășurat o acțiune cu efective extinse, în municipiul Brașov.

Obiectivul principal al acțiunii a fost reprezentat de verificarea agenților economici care își desfășoară activitatea comercială în domeniul comerțului cu diverse produse, în special cu jucării, în ceea ce privește respectarea dispozițiilor legale în vigoare, inclusiv a normelor specifice care reglementează protejarea drepturilor de proprietate industrială. De asemenea, polițiștii au verificat și respectarea prevederilor legale privind obligația utilizării caselor de marcat fiscale, pentru evidențierea veniturilor și respectarea înregistrării, în evidențele contabile, a operațiunilor comerciale efectuate.

Cei 17 polițiști angrenați în cadrul acțiunii au verificat 4 operatori economici, context în care au legitimat 6 persoane și au constatat 4 infracțiuni asociate nerespectării prevederilor legale cu privire la mărcile și indicațiile geografice.

 

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la punctele de lucru a societăților comerciale, polițiștii au identificat, în total, un număr de 280 de bunuri, jucării și articole vestimentare, care purtau însemnele unor mărci de notorietate și despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcute. În acest context, în vederea continuării cercetărilor, polițiștii au ridicat bunurile, a căror valoare totală aproximativă este de 11.850 de lei.

 

În urma acțiunii au fost întocmite 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punere în circulație de produse contrafăcute”, iar cercetările vor fi continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, pentru probarea întregii activități infracționale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.