Acasă Local Polițiștii brașoveni alături de copii de ziua lor

Polițiștii brașoveni alături de copii de ziua lor

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul Siguranță Școlară, Serviciul Cabinet, Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, Biroul Rutier, vor desfășura activități interactive, ce au caracter educativ-preventiv pentru copiii de toate vârstele.

 

Activitățile se vor desfășura în intervalele orare 10.00 – 12.00, în parcarea Mall Coresi Brașov și 13.00 – 15.00, la Sala Sporturilor Brașov.

 

Polițiștii brașoveni vor organiza standuri expoziționale în zona pietonală a centrului comercial și în zona pietonală din fața sălii de sport, unde vor fi desfășurate activități cu caracter preventiv-recreativ, respectiv jocuri pentru copii, testări ale regulilor de circulație și siguranță personală prin chestionare, distribuire de materiale cu recomandări utile copiilor și părinților.

 

De asemenea, vor fi realizate prezentări ale tehnicii și aparaturii din dotarea Serviciului Criminalistic și Serviciului Rutier, utilizate în acțiunile specifice.

 

Totodată, copiilor le va fi prezentat laboratorul mobil de educație rutieră, care are dotări tehnice și expoziționale menite să îmbunătățească nivelul de cunoaștere și respectare a normelor rutiere, de către participanții la trafic, precum și conștientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă regulile de circulație.

 

Începând cu ora 14.00, va avea loc ediția a II-a a Turneului de fotbal caritabil pentru un zâmbet de copil, activitate la care vor participa echipe formate din polițiști, pompieri, avocați, procurori, medici, preoți, reprezentanți ai administrației finanțelor publice și antreprenori.