Acasă Administrativ Petiție pentru ca primarul Coliban și consilierii locali să plătească din banii...

Petiție pentru ca primarul Coliban și consilierii locali să plătească din banii lor 938.595 lei pentru rezilierea contractului cu P&P

0

Brașovenii nu vor ca cei aproximativ 200.000 de euro pe care trebuie să îi dea Primăria Brașov firmei P&P să fie plătiți din bani publici, adică din banii brașovenilor, mai ales că de vină sunt primarul și consilierii locali.

Semnați petiția AICI!

Brașovenii de la ASUM au inițiat o petiție prin care solicită ca aleșii locali să plătească pentru greșelile lor. Sub denumirea  ”Cei vinovați să plătească prejudiciul din propriul buzunar, nu din bani publici!”, petiția a fost încărcată duminică seara, dar deja a fost semnată de 14 brașoveni. Este de așteptat să o semneze inclusiv useriștii nemulțumiți de administrația Coliban, mai ales că aici este vorba despre bani publici.

Transilvania365 susține demersul ASUM, mai ales că Brașovul tot plătește din cauza gafelor administrației USR! Cum primarul este obișnuit cu petițiile, așteptăm ca să o semneze și pe aceasta având în vedere că la început de mandat a spus că este atent la ”cheltuirea banilor publici”.

”Pentru că cetățenii brașoveni trebuie să știe, au dreptul să știe cum sunt gestionați banii publici, banii noștri ai tuturor. Ce se întâmplă cu taxele și impozitele brașovenilor? Inițiativa primarului Allen Coliban de reziliere a Contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionarea  serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al municipiului Brașov a fost anulată de către instanța de judecată. Astfel, în urma deciziei definitive a instanței de judecată, primăria Brașov a fost obligată să achite daune interese în valoare de 938.595 lei,  reprezentând prejudiciul creat societății P&P, pentru perioada 08.05.2021 – 30.06.2021. Pe lângă această sumă primăria a fost obligată să achite cheltuieli de judecată în cuantum de 39.326 de lei, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu de expert. În acest proces pierdut, primăria Brașov a fost reprezentată de un avocat din București. Pentru acest proces avocatul a fost plătit regește, 270.000 lei!

Dacă adunăm aceste cifre avem un rezultat total de 1.248.000 de lei( vreo 250.000 euro). Din banii cui se vor plăti aceste sume? Primarul  a refuzat să răspundă la această întrebare pertinentă și de bun simț. Brașovenii au obligații dar au și drepturi. Brașovenii nu sunt obligați să plătească, din propriul buzunar, prostiile și ambițiile aleșilor locali. Cine a greșit în acest caz TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ, fără nici o excepțieNoi, ca simpli cetățeni, dacă greșim, plătim. Ei, politicienii de ce NU ar face la fel?

Brașovenii doresc ca aceste sume de bani să fie achitate din buzunarele persoanelor responsabile și nu din bani publici, din taxe și impozite.

Semnează Petiția! Fiecare semnătură contează. Asta înseamnă o societate civilă activă și interesată. În acest fel și ei, politicienii, vor fi mai responsabili, știind că vor răspunde pentru acțiunile lor”, se arată în petiția inițiată de ASUM.

Reamintim că Primăria Brașov a pierdut definitiv procesul cu P&P și are de achitat în jur de 200.000 de euro firmei. Totul din cauza încăpățânării primarului Allen Coliban care, pentru a-și face imagine, le-a solicitat consilierilor locali să rezilieze contractul cu firma care administrează parcările din Brașov, fără însă a analiza și consecințele. Culmea, avocați renumiți din Brașov au susținut încă de atunci că este o greșeală, iar firma va câștiga, dar nimeni din administrația USR nu a ținut cont. Mai mult, Primăria Brașov a plătit și o mulțime de bani unei avocate din București care, din vreo 14 procese a câștigat și ea două…

În astfel de cazuri, administrațiile din țară ar fi schimbat avocatul, dar nu și primarul Coliban…

Într-o altă ordine de idei, o mână de ajutor în demersul ASUM posibil să vină de la reprezentanții Camerei de Conturi, cei care pot imputa aleșilor locali această sumă.

Dacă primarul Coliban ar fi corect și ar respecta promisiunile din campania electorală, ar plăti el tot, pentru că este autorul moral și cel care a insistat pentru rezilierea contractului!

 

Semnați petiția AICI! 

petitie