Acasă Local Liderul AUR Brașov ”sare la gâtul” primarului Allen Coliban

Liderul AUR Brașov ”sare la gâtul” primarului Allen Coliban

0

Partidul AUR Brașov consideră că brașovenii au nevoie să acopere nevoi primare, esențiale unui bun mers al lucrurilor, apoi de parcuri dedicate sporturilor urbane. Acestea mai pot aștepta!

AUR Brașov face opoziție referitor la anunțul primăriei Brașov, care spune ca se vor cheltui peste 2 milioane de euro pentru construirea unui parc dedicat sporturilor urbane. Brașovenii au alte prioritați!

Vă amintim că săptămâna trecută, conducerea orașului a anunțat public lansarea licitației pentru un parc dedicat sporturilor urbane. Suma care se anunță este de 11,3 milioane de lei. Mai mulți brașoveni susțin pe rețelele de socializare că ar trebui să se facă altceva cu banii respectivi. Dintre partidele politice, singurii care fac opoziție acestui proiect sunt cei de la AUR, care, prin președintele organizației municipale, Marius Cioroianu, au declarat pentru publicația noastră:

“Dorim să fim inteleși corect: nu suntem împotriva acestui parc, dar considerăm că trebuie amânat pentru mai târziu. Noi credem că brașovenii au alte nevoi, din păcate unele de bază, care trebuiesc rezolvate urgent. Una dintre aceste nevoi, unde cred ca suntem de acord cu toții, este cea de a suplimenta locurile în sistemul de învățământ preuniversitar. Nu stăm bine nici in rest… în creșe, grădinițe și școli, în fiecare an, locurile sunt insuficiente. La școli sunt înghesuiți copii…. sunt peste 30 într-o clasă sau învață în mai multe schimburi, în condițiile în care noua legislație prevede ca o clasă să nu aibe mai mult de 26 de elevi. Nu mai vorbesc de creșe si grădinițe, unde este aceeași poveste de ani de zile. Ne sunt înghesuiți copiii mult peste limita legală, facilitând îmbolnăviri frecvente și scăzând calitatea actului educațional. Cu toate acestea rămân în fiecare an copii care nu mai au loc. Da!!! Nu e o legendă urbană! Este cruntul adevăr. Și îl retrăim an de an. Nimic nu se schimbă! Numai Dumnezeu știe cum se descurcă acei părinți.
În situația aceasta, considerăm că cei peste 2 milioane de euro ar fi mult mai bine cheltuiți pentru a se mări numarul de locuri în sistemul de învățământ. Avem nevoie de o generație sănătoasă, echilibrată și bine educată, care să aducă țara la strălucirea pe care o merită.” susține Cioroianu Ilie, Președintele Organizației Locale AUR Brașov.

Președintele AUR are și un îndemn pentru brașoveni, în speranța că lucrurile pot intra pe un făgaș normal! Acesta îndeamnă să luăm atitudine și să ne manifestăm nemulțumirea public.

“Îi invit pe brașoveni să intre pe pagina de Facebook a primăriei, să caute postarea în care primăria anunță licitația și să își lase în comentarii opinia lor pe subiect. Să sperăm că după ce se vor strânge câteva sute sau mii de comentarii se vor lua în considerare vocile brașovenilor! Uniți vom învinge! E nevoie de fiecare!”, declară în încheiere liderul AUR Brașov.