Acasă Regional Peste tot este Iancu de HUNEDOARA, la Târgu Mureș este „Iohannes de...

Peste tot este Iancu de HUNEDOARA, la Târgu Mureș este „Iohannes de Hunyad”

0
În toată România este IANCU DE HUNEDOARA, la Târgu Mureș este „Iohannes de Hunyad”, își începe postarea pe facebook Dan Tănase, parlamentar AUR.
”Limba română călcată în picioare din nou la Târgu Mureș, unde primarul Soos Zoltan amplasează statui pe bandă rulantă, desigur fără a afișa numele în limba română! Câți vorbitori de limbă latină mai avem în Târgu Mureș nu știm, dar știm sigur că de la „Iohannes de Hunyad” la „Janos Hunyadi” mai este doar un pas. Același Iancu pus la Belgrad de aceeași asociație din Budapesta are numele în limba sârbă, la Târgu Mureș din păcate limba română nu are voie să apară!
Până unde merge bătaia de joc a conducerii UDMR și slugărnicia PNL-PSD din acest oraș? Cât au de gând să calce în picioare legile statului și Constituția?
Am solicitat în mod oficial Ministerului Culturii, Academiei Române și Instituției Prefectului intrarea în legalitate și afișarea numelui în limba română! Așteptăm să vedem dacă mai există autorități în țara noastră și dacă vor aplica legea!”, a continuare deputatul AUR.
sursa text si foto: facebook Dan Tanase