Acasă Local Percheziții la Hărman și Râșnov! Prejudiciul depășește 1,5 milioane lei

Percheziții la Hărman și Râșnov! Prejudiciul depășește 1,5 milioane lei

0

*PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNȘELĂCIUNI CU CRIPTOMONEDE ȘI SPĂLARE DE BANI*

La data de 4 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 6 percheziții în localitățile Râșnov și Hărman, din județul Brașov, și comuna Ștefăneștii de Jos, din județul Ilfov, la sediile unor societăți comerciale, domiciliile unor persoane și la locul de muncă al uneia dintre acestea. 2 mandate de aducere sunt puse în executare într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălare a banilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2021 – mai 2022, persoanele bănuite ar fi indus în eroare mai multe persoane fizice, prin prezentarea unor proiecte de investiții în cryptomonede (comercializare de NFT-uri), dar acestea nu ar mai fi fost realizate.

Sumele de bani încasate fraudulos ar fi fost folosite pentru achiziționarea unor active, prin persoane interpuse, în scopul ascunderii și disimulării adevăratei surse a sumelor de bani tranzacționate.

Valoarea prejudiciului cauzat persoanelor vătămate este de aproximativ 1.580.000 de lei.

În cadrul perchezițiilor efectuate, se urmărește descoperirea și ridicarea unor înscrisuri folosite și emise în activitatea infracțională, a unor medii de stocare, precum și a unor valori asupra cărora urmează să se instituie măsuri asigurătorii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, al polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumţia de nevinovăţie.

Articolul precedentJocuri de zaruri la cazino: reguli și particularități
Articolul următorSpărgători de mașini băgați la pușcărie! Furau tot ce prindeau
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.