Acasă Social Pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, literele de...

Pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, literele de pe Tâmpa vor iluminate în culoarea portocaliu!

Primăria Brașov se alătură demersurilor Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și a Red Women Foundation și iluminează literele de pe Tâmpa și clădirea primăriei în culoarea portocaliu, pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit ziua de 25 noiembrie pentru a atrage atenția publicului asupra problemei violenței împotriva femeilor și a invitat guvernele, agențiile Națiunilor Unite, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze evenimente în această zi.

Fenomenul, deşi reprezintă o încălcare a drepturilor omului, rămâne larg răspândit pe glob. O femeie din 3 a fost, cel puţin o dată, agresată, de obicei de persoane din anturaj.

Data este aleasă pentru a comemora asasinarea violentă a trei dintre surorile Mirabal, care au fost ucise în Republica Dominicană în 25 noiembrie 1960, în timpul dictaturii lui Rafael Trujillo, pentru că au avut curajul să critice regimul.