Brașovul rămâne din ce în ce mai în urmă în topul orașelor care atrag investiții. După ce Clujul a investit masiv în educație și sănătate, acum a venit timpul ca Oradea să facă acest lucru. Așadar doar Brașovul rămâne pe loc, fără să atragă investiții considerabile. Aici administrația se rezumă la organizarea de evenimente, concerte și maratoane, în loc să facă investiții serioase. Educația suferă masiv în Brașov. Copiii sunt înghesuiți în aceleași școli și clase ca acum 5 ani, chiar dacă numărul elevilor a crescut considerabil. Investițiile în sănătate rămân de asemenea pe loc, mai ales după ce Ministerul Sănătății a eliminat spitalul de Spitalul de Pneumo al Brașovului din PNRR, chiar dacă se afla pe locul 7 din 49.
Între timp, Oradea a devenit un punct important pe harta investițiilor atrase. Conexiunea pe autostradă alături de nodurile intermodale dintre rutier, feroviar şi aerian, proximitatea față de vest, precum și disponibilitatea terenurilor sunt toate motive care au dus la dezvoltarea acestui oraș.
Potrivit PlayTech.ro, Oradea și județul Bihor au început să atragă un număr tot mai mare de investiţii de produse finite ce vin în completarea celor de subansambluri. Astfel, anul trecut, au atras 125 de milioane de euro de la Stihl, 650 de milioane de euro de la Nokian, asigurându-și de asemenea promisiunea pentru o investiție de 50 de milioane de euro.
În 2021, cifra de afaceri totală a celor 29.000 de firme înregistrate în judeţul Bihor a ajuns la 46,1 de miliarde de lei (adică 9,4 miliarde de euro), cu 21% mai mare faţă de 2019, după cum susține PlayTech.ro. Acesta este cel mai mare avans raportat de un judeţ dintre cele aflate în top zece, unde se află Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Argeş, Prahova, Constanţa, Braşov, Bihor şi Sibiu.