Acasă Actualitate Abuzuri din partea școlilor! Unitățile de învățământ nu au voie să le...

Abuzuri din partea școlilor! Unitățile de învățământ nu au voie să le ceară părinților să își deschidă cont la o anumită bancă

0

Școlile nu trebuie să le ceară părinților sau elevilor majori să își deschidă un cont la o anumită bancă pentru a putea vira banii pentru bursele elevilor.

Edupedu.ro trage un semnal de alarmă asupra abuzurilor pe care școlile le fac față de părinți și copii. Tot mai mult unități școlare le cer părinților să-și deschidă cont la anumite bănci, pentru a putea fi trimiși banii de bursă ai elevului. Chiar dacă acest lucru poate fi mai comod din punct de vedere fiscal pentru acele școli, acest lucru reprezintă un abuz.

„A solicita un cont bancar la o anumită bancă mi se pare un abuz din partea conducerii de învățământ. Din punctul meu de vedere este un abuz și acest lucru ar trebui să fie semnalat, să ni se aducă la cunoștință și acolo unde vom avea astfel de semnale, așa cum am procedat și până acum, vom lua legătura fie cu inspectoratele școlare de la nivelul județului respectiv sau direct cu unitatea de învățământ”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru pentru TVR.

„Din punctul meu de vedere este un abuz și acest lucru ar trebui să fie semnalat, să ni se aducă la cunoștință și acolo unde vom avea astfel de semnale, așa cum am procedat și până acum, vom lua legătura fie cu inspectoratele școlare de la nivelul județului respectiv sau direct cu unitatea de învățământ, pentru că au fost situații în care am sunat personal de la cabinet. Unde am primit sesizare că se întâmplă anumite lucruri, se verifică dacă într-adevăr se întâmplă așa, sau nu se întâmplă.”, a mai adăugat secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru pentru.