Acasă Local Orașul a fost împânzit de polițiști. 400 de persoane au fost legitimate...

Orașul a fost împânzit de polițiști. 400 de persoane au fost legitimate și 600 de autovehicule verificate

La data de 08 noiembrie a.c., polițiștii brașoveni au desfășurat mai multe acțiuni pe raza municipiului, cu scopul de a asigura un mediu de siguranță adecvat, prin prevenirea comiterii infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului și pentru pentru combaterea infracțiunilor la regimul rutier, în special a conducerii sub influența consumului de substanțe interzise.

 Totodată, acțiunile au vizat și identificarea și luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care practică cerșetoria sau tulbură în orice mod liniștea publică.

Pentru că ne dorim creșterea gradului de siguranță rutieră, în contextul unui aflux mare de vehicule, polițiștii rutieri au desfășurat activități complexe în vederea identificării și sancționării abaterilor de la normele legale, în special pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, dar și pentru depistarea persoanelor care sunt cătate de polițiști în diverse cauze judiciare.

La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov în colaborare cu Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic, Serviciul Cabinet și Biroul Județean de Poliție Transporturi Brașov.

În timpul acțiunilor au fost legitimate peste 400 de persoane, iar 60 dintre acestea au fost conduse la sediul unităților de poliție pentru lămurirea unor aspecte de interes polițienesc.

De asemenea, în cadrul controlului au fost verificate aproximativ 600 de autovehicule, iar în funcție de indiciile sesizate de polițiști, unii dintre șoferi au fost testați din punct de vedere al consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Rezultatul activităților s-a concretizat în aplicarea a 65 de sancțiuni contravenționale, cu valoare totală de peste 11.000 de lei și reținerea unui permis de conducere.

Totodată, a fost constatată o infracțiune flagrantă la regimul rutier de către polițiștii care au oprit, pentru control, un autovehicul care se deplasa pe bulevardul Gării, din municipiul Brașov.

Cu ocazia verificării aspectelor de legalitate, polițiștii au constatat că, șoferul, un bărbat, în vârstă de 27 de ani, prezenta indicii că ar fi consumat substanțe interzise, fapt pentru care l-au testat din punct de vedere al consumului, iar rezultatul a indicat prezența substanței cannabis în organism.

Ulterior controlului, conducătorul auto au fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii substanței  din organism.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substante”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.