Acasă Social O distilerie din Sfântu Gheorghe a fost premiată în cadrul concursului „Transylvanian...

O distilerie din Sfântu Gheorghe a fost premiată în cadrul concursului „Transylvanian Spirit”

Cea de-a doua ediție a concursului de pălincă și distilate de fructe din Transilvania, „Transylvanian Spirit”, organizat de Consiliul Județean Covasna în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic, s-a încheiat duminică, 19 noiembrie, cu o gală de premiere a câștigătorilor, desfășurată online.

La ediția de anul acesta a Concursului de pălinci și distilate din fructe din Transilvania – „Transylvanian Spirit”, juriul, compus dintr-o echipă de specialiști formată din 22 de membri, a evaluat mostrele timp de două zile, într-un cadru pitoresc din localitatea montană Comandău. În total, în competiție au fost înscrise 515 probe de pălinci și distilate, din 11 județe, respectiv Arad, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Harghita, Covasna, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare și Timiș.

Potrivit juriului, printre mostrele înscrise, s-au găsit multe pălinci bune și excelente, care pot fi prezentate și la nivel internațional. În ediția din 2023, 19 concurenți au trimis o singură mostră, în timp ce alții au trimis mai multe. Așa s-a ajuns la situația în care o singură persoană s-a înscris în competiție cu 32 de mostre, ceea ce explică de ce numele aceluiași concurent se regăsește pe lista premiilor la mai multe categorii. Practic, organizatorii au premiat produsul, dar premiul a fost acordat, firește, producătorului.

Dintre cele 515 mostre evaluate, 321 au fost medaliate. Astfel, au fost acordate 74 de medalii de aur, 127 de medalii de argint și 120 de medalii de bronz.

Locul pentru cea mai bună distilerie comercială a anului 2023 a fost acordat POTIO NOBILIS din Sfântu Gheorghe.