Acasă Actualitate Nu există niciun document din care să reiasă că FIN-ECO e de...

Nu există niciun document din care să reiasă că FIN-ECO e de vină pentru mirosul urât din Brașov!

0

După aproape 5 ani de la protestul cu măști împotriva poluării, din fața Primăriei Brașov, actualul primar Allen Coliban, a ieșit zilele trecute într-o conferință de presă unde a ”arătat” cu degetul spre FIN-ECO. Numai că, acuzațiile sunt nefondate, mai ales că nu există până în prezent nicio instituție care să spună că societatea respectivă este de vină pentru mirosul urât din Brașov. De asemenea, nu există un act care să demonstreze acest lucru, semn că declarațiile primarului și ale altor lideri politici sunt doar acuzații nefondate.

Fiind întrebat despre acest aspect, Mircea Paraschiv, șeful Gărzii de Mediu Brașov confirmă că nici o instituție autorizată nu a constatat că mirosul urât provine de la FIN-ECO.

Până în prezent nu avem vreun act sau nu a constatat vreo autoritate a statului că mirosul provine de la această societate. Nimeni nu a identificat încă sursa poluării. Însă, prin ordin de prefect s-a înfiintat o comisie care analizează situația și are drept scop identificare sursei de poluare”, a declarat Mircea Paraschiv, șeful Gărzii de Mediu Brașov.  Cu alte cuvinte, sunt doar presupuneri.

Într-o altă ordine de idei, Brașovul rămâne un oraș poluat și în mandatul primarului Allen Coliban, cel care promitea brașovenilor că vor respira un aer mai curat. Din contră, numărul de autoturisme a crescut foarte mult, drept dovadă sunt imaginile surprinse zilnic în intersecțiile din Brașov. Municipiul practic se sufocă, iar autoritățile locale asistă neputincioasă la îmbolnăvirea cetățenilor. Alți primari din țară nu au pierdut timpul cu organizarea de festivaluri gen FOV, ci au luat măsuri ferme împotriva poluării, dar și pentru a încuraja cetățenii să folosească mijloacele de transport în comun.

De exemplu, unele orașe au oferit locuitorilor o zi gratuită pe transportul în comun, doar să-i convingă să-și lase mașinile acasă. Nu și la Brașov, deși un fost consilier local a propus acest lucru, dar primarul a refuzat să pună în aplicare, probabil pentru că ideea vine de la un consilier din alt partid și nu de la el sau USR.

Articolul precedent”Kürtős-ul Anului” se prepară weekend-ul următor la Sfântu Gheorghe
Articolul următorFostul prim ministru Adrian Năstase a participat la Brașov la comemorarea diplomatului Nicolae Titulescu
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.