Apropierea alegerilor pentru funcția de rector la Universitatea Transilvania Brașov a scos la suprafață aspirațiile unor cadre universitare care, până zilele trecute, trăiau în anonimat. Pentru un pic de imagine, mai ales că unii dintre candidați s-au implicat și în politică, ”profesorașii” râvnesc la fotoliul de șef de instituție de învățământ superior. Culmea este că gașca de susținători ai pretendenților a încercat să schimbe conducerea prin jocuri murdare, pentru că atât pot unii să facă. Numai că, nu ”mor caii când vor câinii”, astfel că alegerile vor avea loc și va câștiga cel mai bun. Actualul rector, Prof. dr. ing. Ioan Vasile ABRUDAN este cel care a dus Universitatea Transilvania în topurile internaționale. Cum este la conducerea universității din 2012, rectorul a avut timp să ”clădească” ceva de viitor, să coordoneze activități și programe prin care punctează la nivel internațional. Cu alte cuvinte, un management de calitate. Doar că, acum acesta are nevoie de continuitate. Să își ducă la bun sfârșit proiectele.
Din păcate, unii care nu au fost în viața lor nici măcar șefi la o scară de bloc, care nu au condus nimic în afară de mașină, vor să conducă acum universitatea. Clar, de departe, toată lumea, inclusiv cadrele didactice din Universitatea Transilvania Brașov vor o persoană competentă, vor un manager bun, dar nu pe unii fără experiență. Mai ales că se joacă și politic, iar profesorii universitari sunt scârbiți de politicieni.
Deja, majoritatea ”alegătorilor” și-au exprimat susținerea tot pentru actualul manager pentru că au văzut că au cu cine. Este un om cu o conduită impecabilă, un adevărat profesionist, manager cu rezultate, profesor cu experiență, dar și un om aproape de colegii săi din instituție. Este unul dintre rectorii care au făcut multe inclusiv pentru cadrele didactice, motiv pentru care este și foarte apreciat de către acestea.
Într-o altă ordine de idei, contracandidații rectorului ar trebui mai întâi să demonstreze că au aptitudini de conducători, de lideri, că au experiență managerială.
Opinie scrisă de Cristi Florea