Acasă Local 4 hoți de lemne au fost reținuți. Au făcut ravagii în pădure...

4 hoți de lemne au fost reținuți. Au făcut ravagii în pădure (FOTO)

0
Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică  – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol efectuează cercetări într-o cauză, ce vizează săvârșirea unei infracțiuni de _”furtul de arbori care au fost tăiați ilegal din păduri”_, după ce, la data de 26 ianuarie a.c., au fost sesizați de către un reprezentant silvic cu privire la faptul că, dintr-o pădure, situată în localitatea Săcele, au fost tăiați mai mulți arbori ilegal.
Cercetările pe care polițiștii le-au efectuat au dus la identificarea persoanelor bănuite de săvârșirea tăierilor de arbori, fiind vorba despre 4 bărbați, toți domiciliați în municipiul Săcele, iar materialul lemnos, pe care aceștia l-ar fi sustras, ar depăși, după măsurătorile efectuate, de peste 24 de ori prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior la data constatării.
În cauză, față de aspectele constatate, polițiștii au întocmit un dosar, urmând a se continua cercetările pentru infracțiunea săvârșită la regimul silvic de cei patru bărbați, față de care a fost dispusă măsura reținerii și introducerii lor în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.
Precizăm faptul că persoanele cercetate beneficiază de prezumția de vinovăție, iar la finalizarea anchetei, desfășurată sub coordonarea unui procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, vor fi dispuse măsurile legale.