Acasă Local Nou parc în zona ”La Iepure”

Nou parc în zona ”La Iepure”

0

Municipalitatea a demarat lucrările de amenajare a unui nou parc, dedicat recreerii și sportului, în zona barajului din Valea Răcădăului, cunoscută sub numele de ,,La Iepure”.

Zona va fi amenajată cu alei pietonale, piste de biciclete, un pavilion administrativ, o platformă betonată pentru asigurarea service-ului pentru biciclete, stații de bike sharing, fântână arteziană decorativă, aparate de fitness, mobilier urban din lemn – bănci pentru odihnă, coșuri de gunoi, foișoare, balansoare pentru adulți și locuri de joacă pentru copii.

Cea mai mare suprafață va reveni zonelor verzi, înierbate sau plantate cu flori, arbuști decorativi și aproximativ 400 arbori, conform proiectului de peisagism.

Pentru această zonă au fost alese plante specifice vegetației locale sau bine aclimatizate pentru condițiile specifice Văii Cetății, care să răspundă cerințelor estetice, respectiv funcționale (izolare fonică și vizuală, purificarea aerului, etc). Specia dominantă între cei 400 de arbori care vor fi plantați va fi fagul, însă se vor planta și paltin de munte și, în mai mică măsură, ulm, stejar și tei pucios, rășinoase (molid, brad, pin silvestru), care de asemenea se regăsesc în flora locală.

Lucrările sunt realizate de Asocierea SC Energo Constructii Civile și Industriale SRL -lider de asociere si SC T.H.I. Concept SRL – asociat, cu subcontractanții  SC Timișoreana SRL si SC Real Automatic SRL. Termenul pentru executarea lucrărilor este iulie 2023, pentru partea de lucrări și amenajări, iar plantarea arborilor se va realiza în perioada de repaus vegetativ, dar nu mai târziu de 30 noiembrie.