Acasă Local Noi verificări pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav

Noi verificări pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav

0
Controlorii de trafic arădeni verifică din zbor acoperirea cu semnal VHF și procedurile de zbor satelitare și convenționale pentru aeroportul Brașov.
Aeronava Beechcraft Super King Air, înmatriculată YR-CAA şi aparţinând Autorităţii Aeronautice Civile Române, s-a reîntors pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav pentru alte 30 de ore de verificări.
Zborurile de astăzi şi de mâine sunt pentru verificarea acoperirii cu semnal VHF, în zona de control CTR a Aeroportului Braşov.
Specialiştii AACR verifică din punct de vedere calitativ şi al acoperirii semnalului, comunicaţiile aeronavei cu solul, iar aceste verificări se realizează între echipajul aeronavei şi controlorii de trafic ai Centrului de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad.
În următoarele zile, ei vor trece la verificarea procedurilor de zbor satelitare şi convenţionale pentru Aeroportul Braşov.
Avem proceduri de zbor care înglobează informaţii despre tot ceea ce înseamnă obstacole, fie ele naturale, reprezentate de zona muntoasă, fie artificiale, aşa cum sunt clădirile sau stâlpii de înaltă tensiune.
Procedurile trebuie verificate şi validate, astfel încât fiecare operator aerian care doreşte să utilizeze Aeroportul Braşov să le poată introduce în bordul aeronavei şi astfel să poată fi ghidat pe întregul parcurs al operaţiunilor de aterizare-decolare.” a declarat Adrian Veștea într-o postare pe facebook.
Imagine din arhivă.