Acasă Actualitate Neptun Deep-Primele cantități de gaze din Marea Neagră ar urma să fie...

Neptun Deep-Primele cantități de gaze din Marea Neagră ar urma să fie extrase în anul 2027

0
Cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre, Neptun Deep, intră în faza de dezvoltare. Vorbim de un proiect strategic pentru România, care ar contribui la securitatea energetică a țării. În 2027 ar urma să fie extrase primele cantități de gaze.
Planul de dezvoltare a zăcămintelor Domino şi Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep a fost confirmat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.
OMV Petrom şi Romgaz vor investi până la 4 miliarde de euro, în această etapă de dezvoltare a Proiectului, care va genera o producție de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Primele cantități de gaze din Marea Neagră ar urma să fie extrase în anul 2027.
”Acest proiect strategic pentru România va contribui la securitatea energetică țării. România va deveni astfel cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.
Articolul precedentInspector școlar din Mureș, urmărit penal pentru fraude la bacalaureat şi luare de mită
Articolul următorConsolidarea fiscală este un exercițiu riscant: povara fiscală sporită afectează negativ economia și bugetele statului