Acasă Administrativ Muzeul de Istorie Brașov ar putea amenaja spații expoziționale în interiorul Cetățuii

Muzeul de Istorie Brașov ar putea amenaja spații expoziționale în interiorul Cetățuii

0
O propunere inedită legată de Cetățuia de pe Dealul Straja vine din partea Consiliului Județean Brașov. Se are în vedere amenajarea de spații expoziționale de către Muzeul Județean de Istorie în care să fie prezentate obiecte reprezentative din colecţiile sale.
În urma discuţiei purtate cu domnul primar Allen Coliban, în şedinţa ordinară de plen desfăşurată joi, 27 aprilie, am aprobat hotărârea prin care, în numele Consiliului Județean Brașov și al Muzeului Județean de Istorie Brașov, ne-am exprimat intenția de a ne implica în demersurile privind reintroducerea în circuitul turistic şi cultural a Cetăţuii de pe Dealul Straja.
Propunerea pe care o înaintăm Primăriei este ca Muzeul Judeţean de Istorie să amenajeze în interiorul Cetăţuii spaţii expoziţionale în care să fie prezentate obiecte reprezentative din colecţiile sale.
Sperăm ca noul proprietar al Cetăţuii, şi anume Municipalitatea braşoveană, să înceapă cât mai curând posibil lucrările de restaurare de care acest monument istoric are stringentă nevoie, în urma cărora să fie create toate condiţiile microclimat pentru păstrarea şi expunerea obiectelor de patrimoniu deţinute de Muzeul Judeţean de Istorie.” a transmis Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.