Acasă Social Mircea Baniciu, David Balogh Quartet și Magicianul Robert Tudor urcă, alături de...

Mircea Baniciu, David Balogh Quartet și Magicianul Robert Tudor urcă, alături de mulți artiști, pe scena de la Cetățuia Brașov: Pe 1 și 2 iunie, va fi sărbătorită Copilăria la toate vârstele!

Centrul Cultural Apollonia, încurajează toți participanții să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la eveniment! În datele de 1 și 2 iunie, autobuze vor pleca din Livada Poștei spre Cetățuie la fiecare 15 minute. Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural Apollonia, o instituție publică de cultură cu personalitate juridică, aflată sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Brașov.

 

1 IUNIE

Sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 10:00, (re)descoperim, împreună, una marile povești ale copilăriei, Pinocchio, pusă în scenă de către Teatrul Strada. De la ora 10:45 vin alături de noi clasele de balet ale Centrului Cultural Reduta. Continuăm călătoria în lumea dansului împreună cu membrii Secției externe a Școlii Populare de Arte Feldioara – dansatorii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani vor urca pe scenă începând cu ora 11:15.

 

La ora 12:00, explorăm partiturile unor filme cunoscute și îndrăgite cum ar fi Pirații din Caraibe, Frumoasa și Bestia, James Bond, sau melodiile lui Frank Sinatra și Coldplay, alături de ansamblul de cameră al Liceului Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea”.

 

Nu există copilărie fără magie…și nici magie fără el: Magicianul Robert Tudor urcă pe scena de la Cetățuie la ora 14:30, pentru o reprezentație spectaculoasă! Programul continuă, la ora 16:00, alături de Alice Roca și grupul picii lui Alice iar la ora 16:30, ne bucurăm în pași de cha-cha-cha (și nu numai) alături de sportivii Școlii de Dans Vals ‘97 Brașov.

 

După-amiaza aduce ritmuri vibrante: de la ora 17:00, facem cunoștință cu membrii ansamblului de percuție Power Vibes, al căror invitat este pianistul Răducan Nicușor urmată de reprezentația plină de căldură, originalitate și emoție a chitaristului și vocalistului Alexandru Petruț. Adolescența, prietenia și muzica merg mână în mână: începând cu ora 18:30, trupa Rift, una dintre cele mai îndrăgite formații de liceeni din Brașov, va interpreta hituri pop-rock, iar seara se încheie cu un concert de neratat susținut de o adevărată legendă a folk rock-ului românesc: Mircea Baniciu, de la ora 19:30, pe scena de la Cetățuia Brașov!

 

PROGRAM – 1 IUNIE, scenă

10:00   Teatru Strada – Pinocchio

10:45   Elevii claselor de balet ale Centrului Cultural Reduta

11:15   Secția externă a Școlii Populare de Arte Feldioara

12:00   Ansamblul de cameră al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”

12:30   Karaoke

14:30   Magicianul Robert Tudor

16:00   Alice Roca & grupul picii lui Alice

16:30   Școala de Dans Vals ’97 Brașov

17:00   Membrii ansamblului de percuție Power Vibes, invitat pianistul Răducan Nicușor

17:45   Alexandru Petruț

18:30   Rift

19:30   Mircea Baniciu

 

2 IUNIE

Ziua de duminică începe la ora 10:00, cu bucurie și energie…și nu poate fi altfel, pentru că sărbătorim la Cetățuie cea de-a douăzecea ediție „Vivat copilăria pe tărâmul minunilor!”, alături de Claudia Mirițescu. Programul continuă cu muzică populară românească: începând cu ora 12:30, urcă pe scenă Grupul vocal instrumental tradițional ”Rapsodia” al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”.

 

La ora 14:30, continuăm seria poveștilor la Cetățuie alături de Teatrul Arlechino și „Cei trei purceluși” și, la ora 16:00, Asociația pentru Persoane cu Dizabilități Fizice Sf. Haralambie susține o reprezentație spectaculoasă.

 

După-amiaza zilei de 2 iunie înseamnă o adevărată călătorie muzicală, alături de Brass ensemble al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”, începând cu ora 16:45, și de Ansamblul vocal instrumental al Colegiului Emil Racoviță și Grigore Antipa, la ora 17:15.

 

Spre seară, de la ora 18:00, avem ritmuri de funk, afro-beat și jazz-fusion, îmbinate în maniera originală și hipnotizantă caracteristică muzicienilor de la Ruthless Chord Collective. Ultimul eveniment din seria „Cetățuia între Lumi: Copilăria la toate vârstele” începe la ora 19:00 și este un concert jazz de neratat, marca David Balogh Quartet – proiectul muzical a fost conceput de către David Balogh, un muzician brașovean care studiază jazz în America și care, în prezent, interpretează alături de un trio de muzicieni originar din Spania.

 

PROGRAM – 2 IUNIE, scenă

10:00   Vivat copilăria pe tărâmul minunilor, ediția 20 ( Claudia Mirițescu )

12:30   Grup vocal instrumental tradițional ”Rapsodia” al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”

14:30   Teatrul Arlechino ”Cei 3 purceluși”

16:00   Asociația pentru Persoane cu Dizabilități Fizice Sf. Haralambie

16,45   Brass ensemble al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”

17:15   Ansamblul vocal instrumental al Colegiului Emil Racoviță și Grigore Antipa

18:00   Ruthless Chord Collective

19:00   David Balogh Quartet

 

ATELIERE – zilnic, 10:00-18:00 

Sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 18:00 Cetățuia între Lumi devine un spațiu prietenos, plin de provocări, de magie, distracție și informații noi care abia așteaptă să fie descoperite!

Waters transformă chimia într-un joc distractiv și educativ, prin experimentele „magice” și 100% interactive, iar Logiscool ne învață să aducem la viață personaje folosindu-ne de limbajul de programare. Un alt limbaj pe care îl descoperim pe 1 iunie este cel al muzicii, alături de membrii Filarmonicii Brașov, care sunt gata să ne dezvăluie misterele instrumentelor muzicale. Superbunicii ne însoțesc cu dans și pictură în călătorie și ne amintesc, prin atelierele de reciclare creativă, cât de important este să respectăm, să iubim și să îngrijim mediul înconjurător. Energia și buna dispoziție sunt asigurate de Angi care ne invită să (re)descoperim Jocurile Copilăriei, la care luăm parte ca personaje din povești – transformare posibilă datorită atelierelor de face-painting! Aventura nu este completă fără o vânătoare de comori în care copiii mari și mici pot cunoaște (și chiar învinge în istețime) unele dintre cele mai cunoscute figuri din legende.